skip to Main Content
Spaanse minister betreurt inzet rubberkogels bij actie tegen migranten in Ceuta

Spaanse minister betreurt inzet rubberkogels bij actie tegen migranten in Ceuta

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

migranten1CEUTA – De minister van binnenlandse zaken Jorge Fernandez Díaz heeft gezegd het te betreuren dat de Spaanse politie rubberkogels heeft gebruikt bij de actie tegen de illegalen die via de zee Spanje probeerden te bereiken vorige maand. Uiteindelijk verdronken vijftien mensen.

Volgens de verantwoordelijke minister hadden de rubberen kogels de al zwemmende illegalen waarschijnlijk toch niet kunnen stoppen in hun poging Spanje en daarmee Europa te bereiken. Eerder verdedigde de regering echter nog het optreden van de Spaanse politie bij de voortdurende strijd tegen de illegalen stroom in Ceuta. Dit leidde weer toto kritiek van de Europese Unie en mensenrechtenorganisaties die menen dat het gebruik van de rubberen kogels een rol hebben egspeeld bij de verdirnking van 15 personen.

Jaarlijks zijn er duizenden illegalen die via Ceuta SPanje en dus ook Europa proberen te bereiken. Volgens een telling van het ministerie van binnenlandse zaken zouden er minstens 30.000 tot 40.000 migranten ergens in Marokko klaar staan om Spanje proberen te bereiken. Mede daarom heeft de regering extra miljoenen vrijgemaakt voor de verbetering van de hekken, videovcamera’s en extra agenten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken