skip to Main Content
Ryanair zal toch gaan vliegen naar/van vliegveld Castellón aan de Costa del Azahar

Ryanair zal toch gaan vliegen naar/van vliegveld Castellón aan de Costa del Azahar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ryanair6CASTELLÓN – Diverse Spaanse media laten weten dat de Ierse low cost vlieger Ryanair een akkoord heft gesloten met de beheerder van het vliegveld Castellón over vluchten naar diverse Europese bestemmingen. Op het moment van schrijven is nog niet bekend naar welke bestemmingen de vluchten zullen gaan en op welke dagen maar dat zal binnenkort bekend worden gemaakt.

De keuze van Ryanair voor vliegen naar en van het “spookvliegveld” van Castellón is opmerkelijk aangezien de vliegmaatschappij altijd heeft aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in vluchten naar Castellón. Een van de redenen daarvoor was dat de bestemming, de Costa del Azahar en de stad Castellón, niet interessant genoeg waren voor hen en daarnaast dat er al meerdere vluchten zijn op de vliegvelden van Alicante, Valencia en Reus, alleen op minder dan 2 uur rijden afstand.

Waarschijnlijk heeft de Canadese beheerder (Lavallin) van het vliegveld genoeg miljoenen op tafel gelegd dat Ryanair heeft besloten toch naar het vliegveld te gaan vliegen. Het nieuws van de service van Ryanair is weliswaar met veel aandacht in de media gebracht maar tot nu toe is onbekend waar de vliegmaatschappij naartoe zal gaan vliegen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen vliegvelden in Groot Brittannië, Duitsland en Scandinavië op het programma staan en wie weet wellicht ook Nederland of België.

Ryanair zal een van de eerste vliegmaatschappijen zijn die zal gaan vliegen van en naar het 150 miljoen kostende vliegveld. Vorige week nog landde een van de eerste vliegtuigen op het vliegveld, een Air Europa toestel met voetbalelftal FC Barcelona aan boord. Zelfs de piloot had het toen moeilijk want die wist iedereen ten eerste welkom te heten op het vliegveld van Granada en daarna op dat van Castellón. Deze woensdag zal er een vlucht landen van voetbalclub Sevilla FC die een wedstrijd moet spelen teen Villarreal.

Ryanair, geen onbekende meer bij de Nederlanders en Belgen, heeft in heel Europa 189 bestemmingen met meer dan 1.600 vluchten per dag vanaf 72 vaste standplaatsen. De 189 bestemmingen bevinden zich in 30 verschillende landen.

Wanneer er meer nieuws en bestemmingen bekend worden gemaakt zullen wij dat uiteraard plaatsen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken