skip to Main Content
Spaanse belastingdienst gaat jacht openen op illegale vakantieverhuur

Spaanse belastingdienst gaat jacht openen op illegale vakantieverhuur

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vakantieverhuur1MADRID – De Spaanse belastingdienst gaat dit jaar meer controles uitvoeren op de illegale praktijken in het land waarbij belasting wordt ontdoken. Met name het toerisme is al jaren een bron van illegale inkomsten voor veel Spanjaarden en in Spanje wonende buitenlanders. Het is dan oom die sector waar La Hacienda de aandacht op gaat vestigen.

Verhuur jij jouw appartement of woning tijdens de zomermaanden in Spanje? Let dan op want de belastinginspecteurs zullen alles zien. Al eerder werd bekend dat inspecteurs van de Agencia Tributaria de sociale netwerken zoals Facebook en Instagram gaan onderzoeken op eventueel buitensporige uitgaven en daarbij komt nu de vakantieverhuur.

Eigenlijk niet helemaal nieuws want vorig jaar deed men dit ook al maar toen werden meer die bedrijven onderzocht die vakantieverhuur regelden maar dat niet legaal deden en dus ook geen belasting betaalden. Nu komen daarbij ook de particuliere verhuurders die eventueel via websites hun appartementen of huizen in de verhuur doen voor vakantiegangers. De inkomsten hiervan dienen in principe ook opgegeven worden bij de belastingdienst maar niemand doet dat eigenlijk.

Heb jij dus een appartement of huis in de aanbieding voor toeristisch gebruik, let dan op waar je dat aanbiedt aangezien er meer dan 200.000 web domeinen staan geregistreerd bij de Spaanse belastingdienst die gecontroleerd zullen worden. Of dat in de praktijk ook allemaal wel zo vlottjes zal gaan is nog maar de vraag maar toch opletten. Het is altijd beter om je verhuur via officiële kanalen te doen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken