skip to Main Content
Meer dan 2.800 euro per maand vergoeding omdat Spaanse ex minister geen baan kan krijgen
Foto ter illustratie

Meer dan 2.800 euro per maand vergoeding omdat Spaanse ex minister geen baan kan krijgen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

MADRID – Ondanks 4,5 miljoen werklozen in Spanje die in sommige gevallen al jaren geen baan kunnen krijgen, heeft het Spaanse congres besloten om de ex minister Ana Mato, opgestapt vanwege een corruptieschandaal van haar ex echtgenoot, een vergoeding van 2.813,87 euro per maand te geven omdat ze geen baan kan vinden. Het is echter niet alleen deze ex PP minister die op jaarbasis meer dan 53.000 euro zal ontvangen aangezien er nog eens 64 andere ex ministers en geduputeerden zijn die deze vergoedingen ook hebben aangevraagd.

Ana Mato, ex gezondheidsminister in de PP regering van Mariano Rajoy, stapte 26 november 2014 op omdat haar naam was gevallen in de bekende Gurtel corruptiezaak. Bij de vorige verkiezingen van 20 december 2015 deed zij niet meer mee en besloot ze uit de politiek te stappen. Sinds haar vrijwillige vertrek heeft de ex minister geen baan kunnen vinden, of niemand wil haar aannemen, waarop ze besloot om gebruik te maken van de financiële steun die het congres geeft in dit soort gevallen.

De ex minister heeft maandelijks 2.813,87 euro ontvangen wat op jaarbasis 53.300 euro opleverd. Zij is echter niet de enige aangezien er nog eens 64 andere ex gedeputeerden en ministers van alle soorten politieke partijen gebruik maken van de maandelijkse vergoedingen. De duur van deze betalingen is vastgelegd naar gelang de tijd dat de politici in functie waren. In het geval van Ana Mato heeft ze 18 maanden recht op een vergoeding maar het merendeel komt niet boven de 6 maanden uit, iets wat je op deze lijst kunt zien – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken