skip to Main Content
Lichaam van achtjarige Gabriel Cruz na 12 dagen zoeken gevonden in Almería (2018)

Lichaam van achtjarige Gabriel Cruz na 12 dagen zoeken gevonden in Almería (2018)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Na 12 dagen zoeken heeft men het levenloze lichaam van de sinds 27 februari vermiste achtjarige jongen Gabriel Cruz gevonden. Het lichaam van de jongen werd gevonden in de kofferbak van de auto van de huidige vriendin van de biologische vader van Gabriel. Deze vrouw, Ana Julia Quezada Cruz, is dan ook meteen gearresteerd op verdenking van de moord van Gabriel.

De ex-echtgenoot (en vader) van de moeder van Gabriel heeft gedurende al die tijd meegeholpen met de zoektocht naar zijn zoon waarbij ook op diverse dagen de echtgenote van de ex van de moeder van de achtjarige jongen aanwezig was en zelfs regelmatig de pers te woord stond. Gedurende al die tijd heeft de 35-jarige verdachte niet laten merken dat zij iets met de verdwijning en nu dus ook de dood van Gabriel te maken had.

De enige aanwijzing gedurende al die tijd was de vondst van een t-shirt welke vier dagen na de verdwijning gevonden werd door de nu van moord verdachte vrouw. Meteen na die vondst werd alles op alles gezet om in de buurt van de vondst van het shirt naar Gabriel te zoeken maar zonder resultaat. Sinds de vondst begon de politie echter wel te twijfelen en begon men de nu van moord verdachte vrouw als verdachte te zien maar kon men het niet bewijzen. De reden daarvoor was dat nu juist zij het shirt moest vinden, een shirt wat droog was terwijl het had geregend en op een plaats werd gevonden waar agenten van de politie eerder ook al gezocht hadden en niets vonden. Afgelopen woensdag werd de vrouw nog door de politie ondervraagd maar het was pas deze zondagochtend dat de verdachte het lichaam van Gabriel in de reeds eerder geregistreerde auto vervoerde.

Het is nu nog niet bekend wat er precies gebeurd is, of Gabriel per ongeluk is overleden, is vermoord en wat de reden was dat de verdachte Ana Julia het lichaam van Gabriel in haar kofferbak had liggen.

Verdwenen

Op dinsdag 27 februari rond 15 uur is ergens op een stuk landweg op slechts 100 meter van de woning van de jongen tussen de gehuchten Las Hortichuelas en Las Negras de 8-jarige Gabriel zoekgeraakt. De melding van de verdwijning kwam pas later want het is gebruikelijk dat de jongen deze afstand te voet aflegt om zich te verplaatsen tussen de woningen van zijn ouders, grootouders en familie. Diezelfde avond is de politie begonnen met de zoektocht maar die moest gedurende de nacht worden afgeblazen. Deze zondag was het de twaalfde dag van de zoektocht. Er hebben honderden agenten van de politie, brandweer en vrijwilligers meegeholpen met de dagenlange zoektocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 25 reacties
 1. Heb de hele zoektocht bijna dagelijks gevolgd.
  Deze afloop had ik niet verwacht.
  Zoals niemand.
  Maar geen voorbarige concluties trekken.
  Niemand , ook de politie weet niet hoe het zit.
  En wat betreft de redactie, voor mij was alles heel duidelijk?
  Ons rest nu nog maar alleen een medeleven aan de familie te betuigen.
  Voor zover dit een troost kan zijn.
  Dit is iets waar je nog niet eens van kan dromen en iets wat je nooit te boven komt, je kind weg, afschuwelijk.
  Ik leef met de familie mee.

  1. Op het risico door de redactie op mijn vingers getikt te worden…
   Flikker toch op met je reactie tegen de redactie bij een artikel als dit!
   Schaam je diep dat je op dit moment zoiets eronder durft te zetten.
   De redactie vertaalt artikelen uit Spaanse media.
   Als je vandaag de Spaanse media had weten te volgen, dan had je kunnen weten dat zelfs die media niet weten hoe het zit. In het kader van het onderzoek naar deze trieste gebeurtenis worden er geen heldere mededelingen gedaan.
   Iedereen begrijpt dat, behalve den 2 tal azijn pissers die hun gram denken te moeten halen over de rug van een kind van 8 dat overleden is!
   Walgelijk ben je dan als persoon dat je hier zo een reactie onder zet.

   1. Ben het volledig eens met je Juan74.
    De “reactie” van mitzy is er ver over.
    Gelieve je te onthouden van dit forum met je gezeik.
    Voila redactie, sorry maar dan moet je ook mijn reactie maar voor een keer ook verwijderen!!

   2. Pardon Juan74 heb ik iets verkeerds gedaan?
    Met de aangehaalde zinsneden heb ik duidelijk gemaakt niet te begrijpen welke vrouw bedoeld wordt. Jouw (Uw zou teveel eer zijn) reactie is onzinnig.
    Ik flikker niet op en schaam me niet voor mijn vraag omdat hij juist door het onduidelijk epistel actueel is.
    Hoe de redactie werkt is mij bekend; je overige info. doet niet ter zake.
    Door jou laat ik me niet uitmaken voor azijnpisser (één woord) en jouw veronderstelling over mijn gram halen over de rug van het slachtoffer …… hoe verzin je het.
    Ik raad je aan in het vervolg beter op je woorden te letten.

    1. @Moreno: ik denk dat hij het meer over de reactie van Mitzy had. Je had wel een punt want ik kon er ook niet aan uit. De reacties bij dit artikel zijn in hoofdzaak een steunbetuiging aan de familie en vrienden. De andere reacties zijn zinloos en dus onnodig. Zolang het onderzoek loopt moet men niet voorbarige conclusies trekken zoals Jose zegt en Els insinueert.

  2. Het artikel is tekstueel een miskleun en dat is ook het enige wat Mitzy heeft geschreven. Daar is niets mis mee en een redactie die dergelijke onverstaanbare tekst aflevert zou zich moeten schamen. Hopelijk heeft zijn/haar reactie enige verbetering tot gevolg.
   Het is dan ook voor iedereen duidelijk dat niet Mitzy in de fout gaat maar wel ‘den 2 tal azijn pissers die hun gram denken te moeten halen over de rug van een kind van 8 dat overleden is!’ Inderdaad walgelijk.

   Sommige mensen kunnen het echt niet laten. De redactie reageerde alweer niet, dus heb ik het maar gedaan. Soms denk ik echt dat Remco, Juan74, en Vlaming collega’s, goeie vrienden of familie zijn. Of misschien zelfs één en dezelfde persoon. Aan hun teksten te zien hebben ze in ieder geval dezelfde opleiding gehad.

   1. Sorry Miel maar je hebt het verkeerd voor. Het is niet omdat mijn gedachtegang meestal (maar niet altijd!) in dezelfde lijn ligt als bvb Juan74 , Rob , Cooper , en zoveel anderen dat jij zulke conclusies moet trekken. Ik heb ook herhaaldelijk gezien dat er velen dezelfde mening erop nahouden ivm de Catalaanse kwestie net zoals jij er een andere op na houd in deze, samen met vele sep-aanhangers ( ik ga geen namen noemen zoals jij) maar moet ik dan ook maar concluderen dat jij hier op SV actief bent onder meerdere aliassen?

    Juan74 heeft wederom gelijk om uit respect niet te antwoorden. Sorry Juan74 maar ik kan het niet laten om te reageren.

    Bij deze: mijn excuses, vooral ter nagedachtenis van Gabriel én familie. Mijn gedachten zijn (even toch) bij jullie, maar het leven gaat verder…………………

 2. “….. in de auto van de huidige echtgenote van de biologische vader van Gabriël”
  “De ex echtgenoot van de moeder van Gabriel”
  “De echtgenote van de ex van de moeder van Gabriel”

  Redactie ik kan er geen touw aan vastknopen. Wie is nou wie. In het tv-nieuws heb ik een zeer verdrietige moeder en vader gezien…….

  1. Als je de TV kan zien en verstaan zou je weten dat ook de Spaanse media nog niet alle feiten heeft. Logisch ook.
   Laat mensen eerst rouwen.
   Geef de politie de tijd om alles uit te zoeken. En kom zelfs dan AUB niet terug met dit soort reacties.

  2. je hebt de moeder die bijna altijd samen met haar ex-man in beeld is. Die ex-man was opnieuw getrouwd (of had een vriendin) die dus nu de dader blijkt te zijn (al moet dat nu nog bewezen worden)

 3. Er waren al eerder aanwijzingen dat men in de relatiesfeer moest zoeken. Een ex vriend van de moeder had een omgangsverbod en werd gearresteerd toen hij in haar omgeving kwam. Ik denk dat de jongen heel ongelukkig was en zich verborgen hield en dat de stiefmoeder! en pa hem gevonden hebben, al of niet levend. De vader weet meer dan hij kwijt wil.

  1. Wat je zegt is niet juist.
   Het was niet de moeder haar ex-vriend die haar stalkte
   De moeder werkt als verslaggeefster bij sportwedstrijden en een verknipte fan van haar, stalkte haar al 2 jaar.
   Die heeft een contact verbod gekregen. En ging toch door met haar te stalken.

   Dat de jongen diep ongelukkig was, blijkt vooralsnog nergens uit, dus geen idee waarom je zoiets hier zou neerzetten.

   De nieuwe partner van de vader had het lichaam in haar kofferbak liggen, denk je nu werkelijk dat iemand een jochie daar in legt als die hem dood gevonden zou hebben, dan bel je wel de politie heh….en ga je er niet zelf mee rond rijden!

   AUB mevrouw of meneer, ik zou echt niet dit soort zaken onder een zo een triest artikel zetten, want voor je zulke zaken op internet zet, zal je toch bewijzen moeten hebben en niet zo maar opmerkingen plaatsen die als basis je eigen gedachten hebben.

   Mensen die zelf kinderen hebben zullen wellicht met iets meer mede gevoel hierop reageren….Ik vind het allemaal zeer triest en de tijd zal leren wat er nu precies allemaal speelt. Maar speculeren in dit soort gevallen is niet echt iets dat helpt of wat je zou moeten doen op een openbare internet site.

 4. Verschrikkelijk maar gelukkig dat er nu een eind is gekomen aan deze verschrikkelijk slopende periode voor de nabestaanden . En mijn gedachten over de nieuwe vrouw van de vader kan ik maar beter voor me houden . Maar veel goed is het niet ??

 5. Verschrikkelijk en diep triest, ik hoop dat de nabestaanden hier nog over heen komen, hoopte op een goede afloop, maar helaas.

 6. Wat een trieste afloop dit zeg….pffff.
  Na een aantal dagen hou je er wel rekening mee dat het zo kan aflopen, maar dit had niemand kunnen bedenken.

  Heel veel sterkte voor de ouders en laten we hopen dat de vader er zelf niets mee te maken heeft, want het is zo al erg genoeg.

  Rust in vrede Gabriel.
  God hebbe je ziel!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken