Search
menu
Search

Lichaam van achtjarige Gabriel Cruz na 12 dagen zoeken gevonden in Almería (2018)

Oeps ... foto ontbreekt!

Lichaam van achtjarige Gabriel Cruz na 12 dagen zoeken gevonden in Almería (2018)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Na 12 dagen zoeken heeft men het levenloze lichaam van de sinds 27 februari vermiste achtjarige jongen Gabriel Cruz gevonden. Het lichaam van de jongen werd gevonden in de kofferbak van de auto van de huidige vriendin van de biologische vader van Gabriel. Deze vrouw, Ana Julia Quezada Cruz, is dan ook meteen gearresteerd op verdenking van de moord van Gabriel.

De ex-echtgenoot (en vader) van de moeder van Gabriel heeft gedurende al die tijd meegeholpen met de zoektocht naar zijn zoon waarbij ook op diverse dagen de echtgenote van de ex van de moeder van de achtjarige jongen aanwezig was en zelfs regelmatig de pers te woord stond. Gedurende al die tijd heeft de 35-jarige verdachte niet laten merken dat zij iets met de verdwijning en nu dus ook de dood van Gabriel te maken had.

De enige aanwijzing gedurende al die tijd was de vondst van een t-shirt welke vier dagen na de verdwijning gevonden werd door de nu van moord verdachte vrouw. Meteen na die vondst werd alles op alles gezet om in de buurt van de vondst van het shirt naar Gabriel te zoeken maar zonder resultaat. Sinds de vondst begon de politie echter wel te twijfelen en begon men de nu van moord verdachte vrouw als verdachte te zien maar kon men het niet bewijzen. De reden daarvoor was dat nu juist zij het shirt moest vinden, een shirt wat droog was terwijl het had geregend en op een plaats werd gevonden waar agenten van de politie eerder ook al gezocht hadden en niets vonden. Afgelopen woensdag werd de vrouw nog door de politie ondervraagd maar het was pas deze zondagochtend dat de verdachte het lichaam van Gabriel in de reeds eerder geregistreerde auto vervoerde.

Het is nu nog niet bekend wat er precies gebeurd is, of Gabriel per ongeluk is overleden, is vermoord en wat de reden was dat de verdachte Ana Julia het lichaam van Gabriel in haar kofferbak had liggen.

Verdwenen

Op dinsdag 27 februari rond 15 uur is ergens op een stuk landweg op slechts 100 meter van de woning van de jongen tussen de gehuchten Las Hortichuelas en Las Negras de 8-jarige Gabriel zoekgeraakt. De melding van de verdwijning kwam pas later want het is gebruikelijk dat de jongen deze afstand te voet aflegt om zich te verplaatsen tussen de woningen van zijn ouders, grootouders en familie. Diezelfde avond is de politie begonnen met de zoektocht maar die moest gedurende de nacht worden afgeblazen. Deze zondag was het de twaalfde dag van de zoektocht. Er hebben honderden agenten van de politie, brandweer en vrijwilligers meegeholpen met de dagenlange zoektocht.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?