Hond na twee maanden levend uit put gehaald in Córdoba

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Hond na twee maanden levend uit put gehaald in Córdoba
Beeld: Brandweer Córdoba / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

CÓRDOBA – De Guardia Civil en brandweer hebben met succes een hond levend uit een waterput kunnen halen in Santa María de Trasierra, provincie Córdoba. Het opmerkelijke van dit verhaal is dat de Golden Retriever genaamd Lagun al twee maanden vermist was. De hond raakte op 7 januari spoorloos bij een wandeling in de Arroyo de Bejarano waarna niets meer van de hond vernomen werd.

De baasjes van Lagun hebben gedurende twee maanden alles gedaan wat ze konden om hun trouwe viervoeter te vinden maar niets hielp en gedurende al die tijd was de Golden Retriever spoorloos.

Uiteindelijk was het een wandelaar die het geblaf van Lagun hoorde en 112 belde. Daarna begon de reddingsoperatie waarbij de brandweer moest afzakken in een 15 meter diepe waterput die dus niet was afgedekt.

Dankzij de identificatiechip die de hond had kon de politie de dolblije baasjes achterhalen. De Golden Retriever werd weliswaar levend uit de waterput gehaald maar had in al die weken wel de helft van zijn lichaamsgewicht verloren.

De dierenartsen noemen het een opmerkelijk dat Lagun zo lang zonder eten heeft kunnen overleven. Maar gelukkig kon de hond wel water drinken uit de waterput die waarschijnlijk in het begin van de val voor een deel gevuld was met water maar op het moment van de redding droog stond.

Afgelopen week werd ook al een hond levend uit een waterput gehaald op Ibiza. De val in een waterput doet meteen denken aan de tweejarige Julen die in Totalan (Málaga) om het leven is gekomen tijdens zijn val in een smalle 73 meter diepe put.

Maar er zijn meer gevallen in de kranten gekomen de laatste maanden zoals de redding van een 72-jarige vrouw in Sevilla en de dood van een hond en zijn baasje in een waterput in Villanueva del Trabuco (Málaga).

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.