UPDATE 11: 54 coronavirus doden en 2.277 besmettingen in Spanje

UPDATE 11: 54 coronavirus doden en 2.277 besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste update (10) over de coronavirus crisis in Spanje op maandag is het aantal besmettingen explosief gestegen van 1.200 naar meer dan 2.277 dinsdagmiddag. Daarnaast zijn er ook 25 nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dat aantal is gestegen van 29 op maandag naar 54 op dinsdag. In alle gevallen van de overledenen gaat het om personen ouder dan 70 jaar met aandoeningen terwijl er slechts een klein deel van de besmette personen slecht aan toe is.

Terwijl er in China steeds minder mensen besmet raken met het coronavirus is de crisis wat betreft COVID-19 in Italië flink groter geworden. In Spanje is het nog niet zo erg als in Italië maar ook in Spanje is het aantal besmettingsgevallen en doden door/met het coronavirus enorm gestegen de laatste 24 uur. De cijfers van Italië heeft Spanje echter nog niet gehaald en dat wil men met een pakket van maatregelen ook zo houden in Spanje.

Overledenen

Van de 2.277 geregistreerde gevallen zijn er op het moment van schrijven 2.040 actief, zijn er 183 mensen gezond verklaard en zijn er 54 personen aan/met het coronavirus overleden in Spanje. 31 van deze overledenen zijn geregistreerd in de Madrid regio gevolgd door 9 in Baskenland, 6 in Aragón, 4 in Catalonië, 2 in La Rioja, 1 in Extremadura en 1 in de Valencia regio.

In het geval van de overledenen gaat het om personen die allemaal ouder zijn dan 70 jaar en al ziek waren voordat ze besmet raakten met het COVID-19 virus waardoor hun gezondheidssituatie achteruit ging.

Besmettingen

De regio Madrid heeft de meeste besmettingsgevallen met 1.024 gevolgd door Baskenland met 261, Catalonië met 201, La Rioja met 185, Andalusië met 102, Valencia regio met 76, Castilla-La Mancha met 71, Castilië en León met 71, Navarra met 61, Aragón met 49, Galicië met 44, Asturië en 39, Canarische Eilanden met 33, MUrcia met 22, Balearen met 16, Cantabrië met 12 en Extremadura met 10 besmettingen. Ceuta en Melilla zijn de enige regio’s in Spanje waar geen besmettingen zijn gemeld.

Op het moment van schrijven liggen 126 personen op de intensive care afdelingen van diverse ziekenhuizen, waarvan 81% in de Madrid regio en in Baskenland en de Valencia regio. In 92% van de gevallen zijn de personen besmet geraakt via Italië waarbij men spreekt over een geïmporteerd virus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.