skip to Main Content
Verboden op straat domino te spelen in Mojácar, Almería

Verboden op straat domino te spelen in Mojácar, Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Als het aan de burgemeester van de plaats Mojácar ligt zal het voortaan onder meer verboden worden om op straat domino te spelen en hard te praten. De burgemeester wil met een nieuwe regelgeving de rust terugbrengen naar de plaats zodat de inwoners weer rustig kunnen slapen.

Op een terras domino spelen of gezellig kletsen (wat in Spanje vaak hard en luid gebeurd), zingen, dansen of met hakken lopen in huis of het verplaatsen van meubels na een bepaald tijdsstip zouden allemaal verboden moeten gaan worden in het witte kustdorp Mojácar.

De gemeente, met als aanvoerster van het plan de burgemeester, is van mening dat door regels te makend e rust terug zal keren naar het oude centrum van het dorp wat zeker in de zomermaanden een verzamelplaats van geluid is. Er zal echter een goede middenweg gezocht moeten worden aangezien de bar eigenaren de bui alweer zien hangen en hun terrassen in de avonduren leeg zien staan.

De meeste inwoners van het dorp zelf zeggen de nieuwe regels ook belachelijk te vinden aangezien er nu eenmaal geluidsoverlast is in Spanje, zeker in een centrum. Een Plaza Mayor zonder herrie is geen Centraal plein meer, aldus een inwoonster die toegeeft zelf vaak te zingen in haar eigen huis.

Volgens de tekst van de nog in te voeren regelgeving kunnen er bekeuringen uitgeschreven worden tussen de 300 en 3.000 euro, afhankelijk van de herrie en geluidsoverlast die door iemand of meerdere personen veroorzaakt wordt. Dat geldt ook voor huisdiereigenaren waarvan de honden of katten voor geluidsoverlast kunnen zorgen, zowel binnenshuis alsook in een patio of tuin of op een balkon – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken