skip to Main Content
Leiders Zuid Europese landen bijeen in Madrid om o.a. over Syrië te spreken

Leiders Zuid Europese landen bijeen in Madrid om o.a. over Syrië te spreken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de leiders van de Zuid Europese landen is een militair ingrijpen in Syrië geen oplossing om te eindigen met de golf van terreur in andere landen en de oorlog in Syrië zelf. In Madrid kwamen de leiders van Spanje, Frankrijk, Portugal, Italië, Griekenland, Malta en Cyprus bijeen om over verschillende zaken te praten waaronder Brexit, de Europese economische situatie, terrorisme en Syrië.

Weliswaar begrijpen de leiders van de eerder genoemde landen de aanval van de Verenigde Staten op Syrië van afgelopen maandag wel maar volgens hen is dat niet de juiste oplossing. Amerika viel diverse doelwitten aan om eventuele chemische wapens uit te schakelen. Deze wapens werden door iemand gebruikt waardoor er diverse doden vielen in een dorp in Syrië.

Met een oorlog zal de Islamitische Staat niet verdwijnen en men moet zoeken naar andere oplossingen waaronder dialoog. Dat klinkt allemaal leuk en aardig maar echte oplossingen werden er door de leiders van Spanje Frankrijk, Italië, Portugal, Griekenland, Malta en Cyprus niet echt geboden. Waarschijnlijk omdat dit Europese oplossingen dienen te zijn en niet alleen Zuid Europese oplossingen.

Naast Syrië hadden de Zuid Europese leiders ook gesprekken over de komende Brexit en de gevolgen voor de landen, de economie en het toerisme en werd er over diverse andere situaties gesproken waaronder Jeroen Dijsselbloem wiens opmerking over “vrouwen en alcohol” weer naar voren kwam. Volgens de Zuid europese leiders is het juist te danken aan de inzet van hun landen om de economische problemen op te lossen door te bezuinigen dat de Europese economie weer in de lift zit. Uiteraard is dat een punt waar nog wel verder over gediscussieerd kan worden.

De leiders van de Zuid Europese landen kwamen in Madrid bijeen tijdens een meeting om dus over diverse onderwerpen te spreken. Het is de derde keer dat deze leiders bijeen komen, dit keer in Madrid terwijl dat eerder in 2016 al gebeurde in Athene en in januari van dit jaar in Lissabon. De vraag is natuurlijk waarom binnen de EU verschillende landen eigen vergaderingen dienen te houden, iets wat Noord Europese landen niet doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by