skip to Main Content
Diverse strandtenten in Salou door hoog water na storm weggevaagd

Diverse strandtenten in Salou door hoog water na storm weggevaagd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Alba Mariné / Diari de Tarragona

SALOU – De ruwe zee en harde wind hebben in de nacht van dinsdag op woensdag voor veel schade gezorgd in de badplaats Salou aan de Costa Dorada. Op diverse stranden in deze kustplaats werden strandtenten ofwel chiringuitos compleet of deels verwoest, iets wat sommige horeca eigenaren nog nooit hebben gezien. Naast de schade aan de horeca gelegenheden had ook de kustweg en de Jaume I boulevard in Salou last van het hoge water.

Het is niet de eerste keer dat men in de badplaats Salou last heeft van de regen, wind en ruwe zee waardoor de golven tot ver landinwaarts kunnen komen. Sommige delen van de kustplaats liggen namelijk iets lager zelfs dan de zeegrens waardoor het zeer gebruikelijk is dat er problemen met het water zijn, als dat vanuit de zee komt of landinwaarts na hevige regenbuien.

Sommige chiringuito eigenaren in Salou hadden dit echter nog nooit meegemaakt, en sommigen werken hier al meer dan 50 jaar. Op diverse plaatsen op de Playa Levante en Playa de Poniente zijn de strandtenten compleet verwoest terwijl op andere plaatsen de terrassen, precies enkele weken geleden pas rond de Semana Santa (Paasweek) opgebouwd nadat deze in de wintermaanden verwijderd moeten worden, deels kapot gingen door de invloed van de golven.

Terrassen, stoelen, decoratie, bars, ijskasten en keukenapparatuur, allemaal verwoest roepen de strandtenten eigenaren. Nu moet men de schade opnemen en de verzekering gaan bellen en hopen dat het snel opgelost wordt want de zomer is in principe begonnen aan de Costa Dorada.

Sneeuw

Terwijl men aan de kust veel last had van de regen, wind en ruwe zee was dat op de hoogst gelegen punten in de provincie Tarragona wel anders. Daar sneeuwde het namelijk, net zoals op veel andere plaatsen in Spanje. Ondanks dat de lente is begonnen waren bergen als de Mont Caro, El Mascar en Fredes in het 1.441 meter hoge Ports de Tortosa-Beseit natuurgebied in het zuiden van de provincie wit gekleurd door de sneeuw.

Foto: Mercè Sebastià // Diari Més

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Inderdaad, twee jaar geleden was er een ware windhoos in Cap Salou. De golven hebben tot in de derde verdieping van een appartement nabij Nautico compleet de venster verwoest. Terwijl dit appartementencomplex op een behoorlijke rots is gebouwd.
    Grote rotsblokken rolden naar beneden en hebben de weg naar zee verwoest.
    Gelukkig is het nu 2 jaar later weer gerepareerd.

  2. Twee jaar geleden trok er ook een soort orkaan over Salou / Cambrils
    Heeft veel schade ook op de Campings .veroorzaakt .

  3. Juli 1984 (of was het 1985?) was Salou tot rampgebied uitgeroepen. De straten aan de boulevard waren rivieren geworden zelfs de putdeksels van de rioleringen spoten door de druk een halve meter omhoog en bomen werden vd bergen naar beneden gespoeld…ik zat er middenin.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken