skip to Main Content
Echtpaar moet gevangenis in voor het 23 jaar lang ontvangen pensioen overleden vader

Echtpaar moet gevangenis in voor het 23 jaar lang ontvangen pensioen overleden vader

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Freepik

A CORUÑA – De rechter in de de stad A Coruña in Galicië heeft een echtpaar voor drie jaar en zes maanden naar de gevangenis gestuurd voor het oplichten van de Sociale Zekerheid, fraude en valsheid in geschrifte. De rechter nam deze beslissing omdat de man van het echtpaar gedurende 23 jaar het pensioen van zijn overleden schoonvader incasseerde terwijl zijn vrouw de handtekening van de overleden man vervalste.

Volgens de Sociale Zekerheid heeft het echtpaar gedurende de 23 jaar dat de vader van de vrouw reeds dood is zo’n 68.000 euro onterecht ontvangen. De man overleed in 1991 maar pas in 2014 kwam de administratieafdeling van de Sociale Zekerheid in A Coruña erachter dat er iets niet klopte. Deels ligt die schuld bij de autoriteiten maar het echtpaar had doelbewust nooit doorgegeven dat de man was overleden om zo het pensioen te kunnen ontvangen.

Gedurende al deze jaren heeft de schoonzoon elke keer het pensioengeld geïncasseerd terwijl zijn vrouw de handtekening van haar overleden vader vervalste op de benodigde documenten. De overleden man begon in 1990 zijn pensioen te ontvangen maar enkele maanden later overleed hij, iets wat zowel de schoonzoon alsook de dochter nooit bij de autoriteiten hebben gemeld. Door administratieve fouten is dat blijkbaar ook nooit goed gecontroleerd door de ambtenaren.

Naast de drie jaar en zes maanden celstraf voor zowel de man alsook de vrouw, die reeds werd behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis, moet het echtpaar elke cent van de onterecht ontvangen 68.000 euro terugbetalen aan de Sociale Zekerheid (Seguridad Social).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Zo zie je maar ik moet om de 6 maanden een levensbewijs laten invullen anders geen ping ping op de rekening en hier zomaar even 23 jaar ff ontvangen goed bezig

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken