skip to Main Content
FC Barcelona en Real Madrid van het veld gespeeld door Italianen maar late penalty redt Madrid
Foto: Uefa.com

FC Barcelona en Real Madrid van het veld gespeeld door Italianen maar late penalty redt Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Uefa.com

VOETBAL – Voor FC Barcelona was het dinsdag een vreemde avond na de uitschakeling in de Champions League door het Italiaanse Roma terwijl woensdag het er voor Real Madrid bijna hetzelfde uitzag na de wedstrijd tegen een sterk spelend Juventus. Een late penalty in het voordeel van Madrid zorgde uiteindelijk voor de winst van de Koninklijke en een plaats tussen de vier halve finalisten.

Het leek allemaal zo makkelijk voor FC Barcelona die met een 1-4 voorsprong naar Rome reisde om een plaats in de halve finale te krijgen. De spelers van Roma dachten daar echter anders over en wisten in eigen stadion 3 doelpunten te maken om op een eindstand van 4-4 te komen waarbij dat voor Rome genoeg was om door te gaan naar de kwartfinale. Het is Barcelona dus weer niet gelukt om bij de laatste vier te komen.

Real Madrid stond woensdag voor eigen publiek tegenover het Italiaanse Juventus waarbij ze in eerste instantie een 3-0 voorsprong hadden maar ook in Madrid hadden de Italianen er zin in en wisten de spelers van Juventus drie doelpunten te maken om op 3-3 te komen wat genoeg geweest zou zijn voor een verlenging. Zo ver is het uiteindelijk niet gekomen omdat Real Madrid onder luid Italiaans protest een penalty meekreeg en de eindstand 4-3 werd voor Madrid die opnieuw in de halve finale terecht is gekomen en voor de derde titel op rij gaat.

Het derde Spaanse team was Sevilla maar ook de Zuid Spanjaarden wisten voor eigen publiek geen plaats bij de laatste vier te veroveren nadat ze 0-0 gelijk speelden tegen Bayern Münich die de eerste wedstrijd met 1-2 wist te winnen en dus genoeg had aan een 0-0 gelijkspel.

Komende vrijdag vindt de loting plaats voor de halve finale die dus gespeeld gaat worden tussen Real Madrid (Spanje), Bayern Münich (Duitsland), Liverpool (Groot Brittannië) en Roma (Italië). De loting zal om 13 uur plaatsvinden in het Zwitserse Nyon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ted wat ben jij ziek a.u.b. laat je opnemen dit soort hoort niet
  hier niet thuis.
  Ik merk ook dat geen puta verstand hebt van voetbal.
  OOK DAT JE GEEN SPAANSE GEVOELENS HEBT.
  POR FAVOR DEJATE INGRESAREN UN MANICOMIO.

 2. Laffe scheidsrechter de overtreding was geen penalty waard, om dan ook Buffon rood te geven geeft aan dat je er niet veel van kan.
  Geel was ook voldoende geweest, ik ben een neutrale toeschouwer die zelf ook gespeeld heeft.

 3. Op de beelden is het niet te zien, maar ik ben wel benieuwd of Ronaldo een gele kaart heeft gekregen door zijn truitje uit te trekken.

  1. Een truitje (of nog veel meer) uittrekken mag op de ‘Desir’ maar niet in een voetbalstadion. Daar is een dress-code van toepassing.
   Netjes gekleed voetballen zonder ergernis te geven en daar let de scheidsrechter op.
   Beentje lichten, stompen, schelden, aan haren trekken en truitje trekken mag maar niet uittrekken. Nà de wedstrijd, ja ………..
   Jozef

 4. Toch krijg je hoe langer hoe meer het idee, dat er al van te voren besloten is wie er door mag en wie niet, maar ja, dat mag je niet hardop zeggen heh.

  Tuurlijk, onhandig gedaan door de verdediger, maar wat een theater weer bij het vallen. Vond het nou niet de meest overduidelijke strafschop van het jaar moet ik zeggen. En dat zeg ik even als neutrale toeschouwer in deze wedstrijd.

  Had het Juventus wel gegund in dit geval, ze hebben het zelf thuis laten liggen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken