skip to Main Content
Ken jij de Costa Barcelona al?
Sitges / Pixabay

Ken jij de Costa Barcelona al?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De stad Barcelona kent iedereen en wellicht heeft men ook wel eens gehoord van de bekende Costa Brava en Costa Dorada in de autonome regio maar wist je dat er nog een derde Costa is, de Costa Barcelona? Maar wat is dat dan, waar ligt deze en welke steden en toeristenplaatsen horen bij de Costa Barcelona.

De Costa Barcelona werd eind 2011 geboren als nieuw merk om zich te onderscheiden van de andere twee costa’s in Catalonië, te weten de Costa Brava in het noordoosten en de Costa Dorada in het zuiden van de autonome regio. Om de bekendheid van de naam en stad Barcelona te gebruiken werd besloten om ook een deel van de kust Costa Barcelona te noemen.

De Costa Barcelona bestaat uit twee delen die vroeger Costa del Maresme heette in het noorden van de stad Barcelona en Costa del Garraf in het zuiden van de stad Barcelona. De Costa Barcelona is geheel gelegen in de provincie Barcelona maar de stad Barcelona hoort in principe niet bij de Costa die dezelfde naam draagt.

De Costa Barcelona is meer dan 100 km lang en strekt zich uit van Malgrat de Mar in het noorden tot Cubelles in het zuiden en daarnaast naar het binnenland tot de bergen van Montserrat waar het beroemde klooster met de Zwarte Madonna te vinden is.

Door de ligging tussen de Middellandse Zee en de bergen heeft de kust warme zomers en milde winters met daarnaast gevarieerde landschappen, zoals het natuurpark van het gebergte van Montserrat, de delta van de rivier de Llobregat of het Garraf-park.

Kunstliefhebbers vinden in dit deel van Catalonië modernistische werken zoals de Kolonie Güell van Santa Coloma de Cervelló, gecreëerd door Gaudí. Degenen die op zoek zijn naar iets anders kunnen de wijnroutes bezoeken zoals de wijn- en de Spaanse champagneroutes van Penedes.

Hoofdsteden

De hoofdsteden van de regio’s van de Costa Barcelona zijn Mataró (Maresme), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Terrassa en Sabadell (Vallès Occidental) en Granollers (Vallès Oriental).

Steden ten noorden van Barcelona

De steden ten noorden van Barcelona zijn o.a. de kustplaatsen Premía de Mar, Mataró, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susana en Malgrat de Mar.

Steden ten zuiden van Barcelona

De steden ten zuiden van Barcelona zijn o.a. de kustplaatsen Castelldefels, Garraf, Sitges en Villanueva y Geltrú.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken