Ken jij de Costa Barcelona al?

Ken jij de Costa Barcelona al?
Beeld: Sitges / Pixabay

Ken jij de Costa Barcelona al?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De stad Barcelona kent iedereen en wellicht heeft men ook wel eens gehoord van de bekende Costa Brava en Costa Dorada in de autonome regio maar wist je dat er nog een derde Costa is, de Costa Barcelona? Maar wat is dat dan, waar ligt deze en welke steden en toeristenplaatsen horen bij de Costa Barcelona.

De Costa Barcelona werd eind 2011 geboren als nieuw merk om zich te onderscheiden van de andere twee costa’s in Catalonië, te weten de Costa Brava in het noordoosten en de Costa Dorada in het zuiden van de autonome regio. Om de bekendheid van de naam en stad Barcelona te gebruiken werd besloten om ook een deel van de kust Costa Barcelona te noemen.

De Costa Barcelona bestaat uit twee delen die vroeger Costa del Maresme heette in het noorden van de stad Barcelona en Costa del Garraf in het zuiden van de stad Barcelona. De Costa Barcelona is geheel gelegen in de provincie Barcelona maar de stad Barcelona hoort in principe niet bij de Costa die dezelfde naam draagt.

De Costa Barcelona is meer dan 100 km lang en strekt zich uit van Malgrat de Mar in het noorden tot Cubelles in het zuiden en daarnaast naar het binnenland tot de bergen van Montserrat waar het beroemde klooster met de Zwarte Madonna te vinden is.

Door de ligging tussen de Middellandse Zee en de bergen heeft de kust warme zomers en milde winters met daarnaast gevarieerde landschappen, zoals het natuurpark van het gebergte van Montserrat, de delta van de rivier de Llobregat of het Garraf-park.

Kunstliefhebbers vinden in dit deel van Catalonië modernistische werken zoals de Kolonie Güell van Santa Coloma de Cervelló, gecreëerd door Gaudí. Degenen die op zoek zijn naar iets anders kunnen de wijnroutes bezoeken zoals de wijn- en de Spaanse champagneroutes van Penedes.

Hoofdsteden

De hoofdsteden van de regio’s van de Costa Barcelona zijn Mataró (Maresme), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Terrassa en Sabadell (Vallès Occidental) en Granollers (Vallès Oriental).

Steden ten noorden van Barcelona

De steden ten noorden van Barcelona zijn o.a. de kustplaatsen Premía de Mar, Mataró, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susana en Malgrat de Mar.

Steden ten zuiden van Barcelona

De steden ten zuiden van Barcelona zijn o.a. de kustplaatsen Castelldefels, Garraf, Sitges en Villanueva y Geltrú.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.