WhatsApp ook favoriet bij Spaanse ouderen

WhatsApp ook favoriet bij Spaanse ouderen
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wellicht is WhatsApp een van de meest gebruikte en gewaardeerde smartphone apps die er bestaat. Deze berichten-app is echter niet alleen populair bij jonge mobiele telefoongebruikers maar ook bij de ouderen in Spanje. Volgens de resultaten van het onderzoek La Sociedad Digital en España van de Fundación Telefónica maakt 88% van de 64-plussers in Spanje gebruik van WhatsApp.

Er wordt steeds minder gebeld en meer geappd of ingesproken via WhatsApp, iets dat de telecomleveranciers maar al te goed weten. In het geval van inwoners van Spanje van 64 jaar en ouder maakt 88% gebruik van de populaire berichtenservice waarbij zij het meeste communiceren met kinderen, kleinkinderen en andere familieleden. In de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar maakt 98,6% gebruik van WhatsApp.

95,1% van de Spanjaarden zegt dat WhatsApp de belangrijkste manier is om te communiceren met anderen, meer dan de 86,6% om dat van persoon tot persoon te doen. Het smartphone appen is dus populairder dan het echte praten, aldus het onderzoek.

Ondanks de stijging van het WhatsApp gebruik bij alle leeftijdscategorieën wil dit niet zeggen dat het normaal bellen verleden tijd is. 89,3% zegt nog steeds regelmatig zoniet dagelijks te bellen met de mobiele en/of vaste huistelefoon. Dat is echter wel minder dan de 93,4% in het onderzoek van 2017.

62,6% van de Spanjaarden zegt dagelijks een of meerdere WhatsApp berichten te versturen waarbij 57,5% zegt nooit (meer) normale SMS tekstberichten te sturen.

De Smartphone is de populairste manier om op het internet te surfen met 91,9% die zegt dat dagelijks te doen. 66,7% zegt dat ze gebruikmaken van een computer (desktop en/of laptop) terwijl het tabletgebruik steeds verder zakt naar 29,7%.

Wat is WhatsApp

WhatsApp is de gratis berichtenservice waarmee je vrienden een tekstbericht, audiobericht, foto, locatie of bestand stuurt. Zie het als het versturen van een sms’je, maar dan over het internet (3G, 4G of WIFI).

WhatsApp bestaat in 2019 precies 10 jaar en werd in 2014 door Facebook gekocht (die ook Instagram bezit). WhatsApp telt naar eigen zeggen ruim 1 miljard actieve gebruikers en verwerkt ruim 42 miljard berichten per dag, waaronder 1,6 miljard afbeeldingen en 250 miljoen video’s.

In Spanje heeft WhatsApp volgens cijfers uit 2018 meer dan 25 miljoen gebruikers waarbij de gemiddelde leeftijd van de gebruiker 38,1 jaar is en er meer vrouwen (52%) zijn dan mannen (48%) die gebruikmaken van WhatsApp.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Whatsapp is prima. Veel meer heb je niet nodig. De rest is veelal verderfelijk en schendt met regelmaat je privacy. Niet doen dus.

Alle social media schenden je privacy, blijf er dus van weg als dat een zorg is !

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.