Search
menu
Search

WhatsApp ook favoriet bij Spaanse ouderen

Oeps ... foto ontbreekt!

WhatsApp ook favoriet bij Spaanse ouderen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wellicht is WhatsApp een van de meest gebruikte en gewaardeerde smartphone apps die er bestaat. Deze berichten-app is echter niet alleen populair bij jonge mobiele telefoongebruikers maar ook bij de ouderen in Spanje. Volgens de resultaten van het onderzoek La Sociedad Digital en España van de Fundación Telefónica maakt 88% van de 64-plussers in Spanje gebruik van WhatsApp.

Er wordt steeds minder gebeld en meer geappd of ingesproken via WhatsApp, iets dat de telecomleveranciers maar al te goed weten. In het geval van inwoners van Spanje van 64 jaar en ouder maakt 88% gebruik van de populaire berichtenservice waarbij zij het meeste communiceren met kinderen, kleinkinderen en andere familieleden. In de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar maakt 98,6% gebruik van WhatsApp.

95,1% van de Spanjaarden zegt dat WhatsApp de belangrijkste manier is om te communiceren met anderen, meer dan de 86,6% om dat van persoon tot persoon te doen. Het smartphone appen is dus populairder dan het echte praten, aldus het onderzoek.

Ondanks de stijging van het WhatsApp gebruik bij alle leeftijdscategorieën wil dit niet zeggen dat het normaal bellen verleden tijd is. 89,3% zegt nog steeds regelmatig zoniet dagelijks te bellen met de mobiele en/of vaste huistelefoon. Dat is echter wel minder dan de 93,4% in het onderzoek van 2017.

62,6% van de Spanjaarden zegt dagelijks een of meerdere WhatsApp berichten te versturen waarbij 57,5% zegt nooit (meer) normale SMS tekstberichten te sturen.

De Smartphone is de populairste manier om op het internet te surfen met 91,9% die zegt dat dagelijks te doen. 66,7% zegt dat ze gebruikmaken van een computer (desktop en/of laptop) terwijl het tabletgebruik steeds verder zakt naar 29,7%.

Wat is WhatsApp

WhatsApp is de gratis berichtenservice waarmee je vrienden een tekstbericht, audiobericht, foto, locatie of bestand stuurt. Zie het als het versturen van een sms’je, maar dan over het internet (3G, 4G of WIFI).

WhatsApp bestaat in 2019 precies 10 jaar en werd in 2014 door Facebook gekocht (die ook Instagram bezit). WhatsApp telt naar eigen zeggen ruim 1 miljard actieve gebruikers en verwerkt ruim 42 miljard berichten per dag, waaronder 1,6 miljard afbeeldingen en 250 miljoen video’s.

In Spanje heeft WhatsApp volgens cijfers uit 2018 meer dan 25 miljoen gebruikers waarbij de gemiddelde leeftijd van de gebruiker 38,1 jaar is en er meer vrouwen (52%) zijn dan mannen (48%) die gebruikmaken van WhatsApp.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?