Huizenprijzen beginnen te dalen in Spanje

Huizenprijzen beginnen te dalen in Spanje
Beeld: 123rf

Huizenprijzen beginnen te dalen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens diverse huizen portals en makelaars in Spanje zijn er veel woningeigenaren die de vraagprijzen voor hun woningen verlaagd hebben omdat men een enorme daling verwacht in de huizenmarkt tijdens en na de noodtoestand en corona-crisis. Het gaat om voorzichtige cijfers volgens de website Pisos.com maar tussen 13 en 31 maart heeft 24% van de aanbieders bij hen de vraagprijzen voor bestaande woningen verlaagd.

Op zich is dat nog geen hoog percentage want in dezelfde periode in 2019 verlaagde 19% van de huizen aanbieders de vraagprijzen terwijl dat dit jaar tijdens de noodtoestand 24% is, aldus Pisos.com. Maar feit is dat veel mensen nerveus beginnen te worden. 

Volgens de website Idealista.es is de daling van de vraagprijzen met name te merken in de door de corona-crisis meest getroffen regio’s zoals Madrid. Daar daalden de prijzen bij sommige woningen met 29%, zowel bij kleine appartementen als luxe woningen zoals van 170.000 naar 120.000 euro of van 1.375.000 naar 1.160.000 euro. (beste lezers, het was dus andersom haha)

In Barcelona werd de grootste daling geregistreerd bij een woning in de wijk Sant Gervasi waar de vraagprijs met 42% daalde van 499.000 naar 290.000 euro. Maar er zijn meer woningen die in prijs zijn gedaald in de stad Barcelona en in de provincie.

Maar de dalingen worden ook geregistreerd bij de kust zoals in Campello (Alicante) waar een appartement met zicht op de jachthaven in vraagprijs daalde van 290.000 naar 190.000 euro, aldus het artikel in de krant El País.

Dit is volgens veel makelaars en websites waar woningen te vinden zijn slechts het begin. Men verwacht dat veel huizenprijzen zullen gaan dalen zolang de noodtoestand doorgaat in Spanje. Hoe hoger de nood is om een woning te verkopen, hoe lager de prijs zal worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.