Tankstations mogen tijdens noodtoestand sluiten in Spanje

Tankstations mogen tijdens noodtoestand sluiten in Spanje
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering staat het vanaf nu toe dat tankstations sluiten tijdens de noodtoestand. Nadat de ‘estado de alarma’ werd afgekondigd op 15 maart moesten tankstations open blijven omdat zij als essentiële diensten gezien worden, net zoals supermarkten, apotheken, banken etc. Maar veel tankstations eigenaren willen hun deuren sluiten omdat er weinig tot geen klanten komen, iets dat ze tot nu toe niet mochten.

Naar aanleiding van de klachten van deze sector heeft het Ministerie voor Ecologische Transitie besloten dat 50% van de tankstations de openingstijden mogen verkorten of zelfs tijdelijk helemaal mogen sluiten. Een andere 37% zal tijdens de normale openingstijden moeten openen terwijl de resterende 13% van maandag tot en met zaterdag een minimumdienst van 5 uur moet aanbieden.

De tankstations eigenaren mogen niet zelf bepalen of ze open gaan of sluiten want dat wordt uiteindelijk bepaald door het Ministerie voor Ecologische Transitie. Het Ministerie zal de tankstations waar de meeste omzet wordt gemaakt en die dichtbij essentiële infrastructuren liggen zoals ziekenhuizen open houden. 

Het is niet verplicht om te sluiten en tankstation eigenaren mogen openblijven als ze daarvoor kiezen maar als men wil sluiten dient men te luisteren naar de instructies van het Ministerie voor Ecologische Transitie.

Omdat ze tot essentiële diensten werden verklaard konden de tankstations niet sluiten, ondanks dat de verkoop in sommige gevallen met meer dan 90% was gedaald. Als tankstations wel besloten om op eigen gelegenheid te sluiten kregen ze een boete opgelegd aangezien de sluiting de samenleving schade heeft berokkend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.