skip to Main Content

FC Barcelona voor derde keer op rij landskampioen na gelijkspel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – FC Barcelona is voor de derde keer op rij kampioen van Spanje geworden. Coach Josep Guardiola zag zijn ploeg gelijkspelen bij Levante (1-1). Het punt was echter voldoende voor de 21e landstitel in de clubhistorie. De voorsprong op naaste achtervolger Real Madrid loopt met nog twee wedstrijden te gaan op tot zes punten. Omdat het onderlinge resultaat in het voordeel is van Barça kan de ‘Koninklijke’ de titel vergeten. Al werd er hevig gefeest op het veld van het Levante stadion, de echte huldeging en festiviteiten zullen aanstaande weekend plaatsvinden in het eigen Camp Nou stadion, voor eigen publiek.

FC Barcelona leek in de openingsfase een makkelijke avond tegemoet te gaan. De thuisploeg liet het balbezit aan de Catalanen. Toch waren de eerste mogelijkheden voor Levante. Onder meer Felipe Caicedo wist daar echter geen raad mee.

Na bijna een half uur spelen brak Barça toch de ban. Xavi stelde met een prachtige dieptepass Seydou Keita in staat om de 0-1 binnen te koppen. In de rest van het eerste bedrijf ontbrak het aan scherpte bij de koploper. De gelijkmaker was het logische gevolg.

De manier waarop de goal viel was typerend voor het spel van Barcelona. Verdediger Gerard Pique en keeper Victor Valdés dachten allebei dat de ander een lange bal van Levante zou onderscheppen. Toen niemand dat deed kon Caicedo de bal simpel in het lege doel tikken.

Ook na de rust was Barcelona geen schim van de geoliede machine die het dit seizoen zo vaak was. Lionel Messi was nog twee keer dichtbij een treffer, maar scoren deed de kleine Argentijn niet. Omdat ook Levante genoegen nam met een punt, was dat was beide ploegen kregen. (ANP)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend