skip to Main Content

AARDBEVING: Tenminste zeven doden en veel schade bij twee bevingen in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie)  Woensdagmiddag hebben twee verschillende aardbevingen voor veel schade en erger nog tenminste zeven doden gezorgd in de regio Murcia. Volgens de regionale regering lag het epicentrum in het Sierra de Tercia, zo’n 6 tot 10 kilometer vanaf het centrum van Lorca, vlakbij de snelweg. De bevingen van 4,5 en 5,1 zijn echter niet alleen gevoeld in Lorca en directe omgeving maar ook in Murcia stad, Mazarrón, Cartagena, Aquilas en zelfs in andere provincie als Almería, Albacete en Madrid.

De eerste beving vond plaats om 17.05 uur en had een kracht van 4,5 op de schaal van Richter. De tweede beving had een kracht van 5,1 op de Richter schaal en vond plaats om 18.47 uur. Met name de tweede beving heeft voor veel schade gezorgd en zorgde ervoor dat er wegen zijn gescheurd, viaducten zijn beschadigd en zelfs tunnels moesten worden afgesloten. Tevens zijn er veel gebouwen beschadigd, zoals een kerktoren die live op de televisie naar beneden kwam, dit tot verbazing van onder andere de verslaggever en cameraman die er levend vanaf kwamen.

Doden en gewonden

Volgens de landelijke en regionale media zijn er vier doden gevallen toen een gebouw instortte, hierbij viel schijnbaar ook een gewonde. Waar en hoe de andere doden zijn gevallen is nog niet bekend gemaakt. Veel inwoners van de getroffen regio durven niet hun huizen in te gaan vanwege instortingsgevaar.

Meer informatie volgt …

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend