skip to Main Content

Vliegveld El Altet verwacht tegen de 9 miljoen mensen te ontvangen deze zomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De vernieuwingen aan het vliegveld El Altet bij Alicante begint zin vruchten af te werpen aangezien de Spaanse vliegvelddienst verwacht tot 29 oktober 8.954.277 passagiers te mogen vervoeren in 51.732 geplande vluchten. Dit cijfer is 6,5% meer dan het afgelopen jaar toen de nieuwe terminal nog niet gereed was.

Volgens de AENA gaat het om zo’n 600.000 passagiers meer deze zomer ten opzichte van de zomer in 2010. Er komen tussen april en oktober enkele nieuwe routes bij zoals verbindingen naar nieuwe bestemmingen in Italië, Litouwen, Roemenië, Duitsland en Finland. Ondanks de nieuwe luchtvaartmaatschappijen die naar het vernieuwde vliegveld zijn gekomen, blijft het Ierse Ryanair de grootste vervoerder. Zij alleen hebben wekelijks 55 directe vluchten waaronder de vernieuwde verbindingen met Pisa, Palma de Mallorca, Valladolid en bijna alle steden in Ierland.

Ryanair

Ondanks het feit dat Ryanair gedreigd heeft in oktober weg te zullen gaan of minder vluchten te zullen uitvoeren vanaf en naar het El Altet vliegveld vanwege een dispuut met AENA, ziet men de toekomst met deze maatschappij toch positief tegemoet. Het probleem voor Ryanair is en blijft het feit dat de vliegtuigpassagiers gebruik moeten maken van de loopbruggen om het vliegveld uit en in te moeten gaan. Volgens Ryanair zorgt dit niet alleen voor extra kosten maar ook voor vertragingen met het in- en uitchecken.

Buiten Ryanair hebben ook Easyjet, Monarch, Air Berlin en Thomsonfly meer vluchten van en naar het vliegveld van de Costa Blanca deze zomer. Daarnaast biedt Vueling vanaf juli een vlucht aan naar het feesteiland Ibiza met zo’n vluchtschema dat het heel gemakkelijk zal worden voor de inwoners van de Costa Blanca om een zaterdagavond te gaan feesten op het party eiland Ibiza.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend