skip to Main Content
Militair vrachtvliegtuig neergestort bij Sevilla met 4 dode en 2 gewonde inzittenden

Militair vrachtvliegtuig neergestort bij Sevilla met 4 dode en 2 gewonde inzittenden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vliegtuigcrash1SEVILLA – Zaterdag is bij het vliegveld van Sevilla een militair vrachtvliegtuig van het type Airbus neergestort. Het gaat om het type A400M die inmiddels ook al in andere landen gebruikt wordt. Direct na het ongeval besloten onder andere Groot Brittannië, Duitsland en Turkije de vliegtuigen van dit type aan de grond te houden.

Bij het ongeval zijn 4 van de 6 inzittenden om het leven gekomen. Het vrachtvliegtuig kwam terecht in een landbouwveld, niet ver van een grote Coca Cola fabriek. Als de piloot niet snel had gehandeld dan had het vliegtuig in de fabriek terecht kunnen komen en was de ramp enorm geweest, aldus experts van de politie en brandweer.

Na het ongeval wisten twee inwoners die in de buurt waren twee personen uit het brandende en ontploffende vliegtuig te redden. Zij worden dan in Spanje ook gezien als helden. De twee gewonden werden naar het ziekenhuis van Sevilla gebracht en maken het goed, ondanks de verwondingen en brandwonden.

Wat de oorzaak van het ongeval was is voorlopig nog onbekend maar de zwarte dozen zijn zondagmiddag gevonden en zullen worden onderzocht. Na het ongeval werd al het verkeer op het vliegveld van Sevilla stilgelegd en moesten vliegtuigen naar andere vliegvelden uitwijken.

Het vliegtuig crashte nadat de bemanning een noodsignaal had verstuurd. Naar verluidt zat het toestel nog in de testfase. De Spaanse overheid heeft 27 vliegtuigen van dit type besteld. Ook andere landen hebben deze versie van de A4ooM besteld.

Alle politieke partijen hebben zaterdag de verkiezingscampagnes stilgezet nadat bekend werd dat er een ongeval had plaatsgevonden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken