skip to Main Content
De PP is de politieke partij met de grootste afkeer maar ook de meeste trouwe stemmers van Spanje

De PP is de politieke partij met de grootste afkeer maar ook de meeste trouwe stemmers van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de barometer van het Sociologisch Onderzoeksbureau CIS is de grootste politieke partij Partido Popular (PP) de partij die de meeste afkeer heeft bij het merendeel van de Spaanse stemmers. Tegelijkertijd is het ook de politieke formatie die de meeste trouwe stemmers heeft, ongeacht of hun politici het land leegplukken en er elke keer meer corruptie zaken bijkomen. Zouden er nu verkiezingen zijn dan zou de PP echter opnieuw de grootste zijn.

Het klinkt veel buitenlanders (en Spanjaarden) raar in de oren maar ondanks alle fraude en corruptie en een ongekend hoog aantal bij fraude betrokken PP politici of leden, is de Partido Popular (PP) nog steeds de grootste politieke formatie. Sterker nog, zouden er nu verkiezingen worden gehouden dan zou de PP 31,3% van de stemmen krijgen waarbij ze worden gevolgd door de PSOE die terrein wint en met 19,9% weer op de tweede plaats staan die ze overnemen van Podemos die uitkomt op 19,7% van de stemmen gevolgd door 14,9% van de stemmen voor Ciudadanos.

Uit de barometer van het CIS is tevens gebleken dat de PP weliswaar de grootste partij zou worden, het is ook de partij met de meeste afkeer waarbij 53% aangeeft nooit en te nimmer op de PP te stemmen. Dat is slechts 1% meer dan Podemos waarvan 52% aangeeft nooit op de partij van Pablo Iglesias te stemmen. Ciudadanos eindigt op 45% afkeer en de socialistische PSOE op 37% afkeer wat het beste cijfer is als gekeken wordt naar de vier grote partijen.

Hoe komt het dan toch dat de PP de grootste partij is geworden en ondanks de corruptie nu weer zou worden? Dat komt door het enorm grote aantal trouwe volgers en aanhangers waardoor de conservatieve partij altijd een grote basis aan stemmen heeft, ongeacht wat de partij doet, hoe ze in het nieuws komen en hoeveel fraude en corruptie men ook pleegt. 7,5% van alle stemmers stemt ongeacht wat op de PP terwijl dat bij de PSOE slechts 4,7% is, bij Podemos 3% en bij Ciudadanos 1,1%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De PP is de partij van de katholieken , en in Spanje hebben bisschoppen en co nog heel veel macht en kunnen ze de gewone mens veel angst en verdoemenis aanpraten….

  2. denkt u dat het in België beter is? Daar wordt er al 30 jaar gestemd op partijen die het land volledig mismeesterd hebben. Hoe zijn die dan

    1. Over Nederland heb ik twijfels, maar in Belgie is alles heel zeker beter geregeld dan in Spanje, sociale zekerheid in Spanje bijvoorbeeld is nul komma nul, en heel veel produkten en nutsvoorzieningen, behalve alcohol, zijn in Spanje echt wel een pak duurder, om nog te zwijgen over de inkomstenbelastingen. En het ergste, je krijgt er totaal niks voor in de plaats terug, het geld verdwijnt nergens meer in de zakken van de verrotte corrupte politiekers, maar het zal de doorsnee toerist/ expat een worst wezen, want die willen enkel zon en goedkope wijn.

  3. Het spaanse volk is dan nog veel dommer dan ik dacht om op een partij te blijven stemmen die aaneen hangt van de corruptie en die het volk als nooit tevoren leegzuigt, daarom ook zal dit land nooit vooruit raken, en zal het voor altijd een aanhangsel blijven dat enkel overeind blijft door het overvloedige geld dat vanuit Brussel binnenstroomt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken