skip to Main Content
Brussels Airlines annuleert alle vluchten tussen België en Spanje vanwege staking
123RF

Brussels Airlines annuleert alle vluchten tussen België en Spanje vanwege staking

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Brussels Airlines annuleert vluchten Spanje

123RF

MADRID – De Belgische vliegmaatschappij Brussels Airlines heeft voor maandag 14 en woensdag 16 mei bijna alle vluchten met aankomst en vertrek naar/vanuit België geannuleerd, waaronder dus ook de verbindingen met Spaanse bestemmingen. De reden daarvoor zijn stakingen van de piloten.

Weliswaar heeft Brussels Airlines op haar website een aantal vluchten geplaatst die wel doorgang zullen vinden, feit is dat het merendeel van de geplande vluchten geannuleerd is. Dat geldt sowieso voor alle vluchten vanuit en naar Spanje waar gevlogen wordt op Alicante, Barcelona, Bilbao, Madrid, Málaga en Sevilla.

Problemen

De stakingsdagen volgende week werden donderdag officieel aangekondigd wat al meteen leidde tot grote problemen bij de Belgische vlieger. In totaal zullen immers rond de 63.000 passagiers hinder ondervinden als gevolg van de stakingen van de piloten.

14 en 16 mei

Voor maandag 14 mei staan er 278 vluchten van en naar Brussel gepland, waar in totaal zo’n 34.000 passagiers mee zouden reizen. Voor woensdag 16 mei staan er 279 vluchten gepland, met 29.000 reizigers die een ticket hebben geboekt en nu gemerkt hebben dat hun vlucht  is geannuleerd.

Meer loon

De piloten van Brussels Airlines hebben besloten om te gaan staken omdat ze ontevreden zijn over hun loon- en arbeidsvoorwaarden. Ook willen ze een betere balans tussen hun werk- en privéleven. De Belgische vlieger is de piloten tegemoet gekomen met een bod maar dat werd door de piloten afgewezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Als men weet waarom de piloten willen staken kan men enkel begrip opbrengen voor hun standpunt; dreigen met “de toekomst van de maatschappij” is pure chantage…
  De ene inleveringsronde na de andere is doorgevoerd en ook het feit dat het loonsverschil met de collega’s van Lufthansa (waartoe Brussels Airlines behoort) is aanzienlijk. De bezettingsgraad is goed, verleden jaar was er winst en nu, als de stakingsaanzegging er is, zou er plots meer dan 20 miljoen verlies zijn…..hoe zit dat allemaal in elkaar.
  Aangezien ik meer dan de helft van het jaar in Spanje ben ik vlieg ik regelmatig met de airline; toch begrijp ik de piloten die nu actie willen voeren…..

  1. De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines maakte in 2017 15 miljoen euro winst.
   Eén stakingsdag kost, volgens de woordvoerder van Brussels Airlines, 5 miljoen euro.
   De eisen zijn zo dat de werkingskosten met 25% zou stijgen. Dit is voor de maatschappij niet realistisch en zou de jaaropbrengst in de rode cijfers brengen.
   De eerste winst van Brussels Airlines was in 2010 met 41 miljoen euro.
   Daar de werkingskosten zo hoog zijn en de maatschappij slechts een beetje winst kan maken is de ruimte om toegevingen te doen veel te klein.

 2. Lufthansa vindt het spijtig dat deze actie plaatsvind. Dit zou in rekening gebracht kunnen worden wanneer men over de toekomst van Brussels Airlines gaat beslissen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by