skip to Main Content
Madrid gaat ook paal en perk stellen aan toeristische appartementen verhuur
123RF

Madrid gaat ook paal en perk stellen aan toeristische appartementen verhuur

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuwe toeristen verhuur regels Madrid

123RF

MADRID – De gemeente Madrid gaat weer een grote stap verder in de controle of beter gezegd verbod op de verhuur van particuliere appartementen en woningen aan toeristen. In Madrid gold al de regel dat particulieren niet meer dan 90 dagen per jaar hun accommodatie aan toeristen mogen verhuren maar daar komen nu nieuwe vergaande regels bij.

Madrid volgt dezelfde weg als de gemeente Palma op Mallorca waar het verhuren aan toeristen in appartementencomplexen waar ook gewoon gewoond wordt geheel verboden is en de stad Valencia waar men toeristische appartementen moet registreren en aan meerdere eisen moet voldoen. Spanje’s tweede grote stad Barcelona heeft ook steeds meer maatregelen om de particuliere verhuur tegen te gaan en nu voert ook Spanje’s grootste stad Madrid de strijd op.

De gemeente van de Spaanse hoofdstad wil meer controle op de verhuur van “viviendas turísticas” in het centrum van de stad en gaat de verhuur van appartementen in gebouwen waar men ook woont verbieden, tenzij het appartement of de woning een eigen afgescheiden ingang heeft naar de straat.

Daarnaast dienen die personen die hun accommodatie meer dan 90 dagen per jaar verhuren deze te laten registreren als zijnde een hotelaccommodatie (terciario hotelero) en daarbij dus ook een vergunning (licencia urbanística) moeten aanvragen.

De stad wordt door de gemeente in vier gebieden ingedeeld om in die gebieden tot een harmonieus samenleven te komen tussen de bewoners en de bezoekers. Hoe dichter men in het centrum van de stad een toeristische accommodatie aanbiedt, hoe strenger de regels zullen zijn. Hoe verder weg een accommodatie gelegen is vanuit het centrum van de stad, hoe minder strenger de regels omdat gebleken is dat in sommige wijken er geen problemen zijn met de toeristenstroom.

Volgens de gemeente gaan deze nieuwe regels niet in tegen het toerisme in de stad maar wel het zogenaamde “turistificación” (massatoerisme) wat voor veel problemen zorgt in de stadswijken van Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Zoals ik al elders geschreven heb, zijn deze maatregelen volkomen terecht.
    Dat het maar als een olievlek door heel Spanje zal uitbreiden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken