skip to Main Content
Meer dan helft van de jongeren in Spanje is afhankelijk van de smartphone
Freepik

Meer dan helft van de jongeren in Spanje is afhankelijk van de smartphone

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Jeugd Spanje afhankelijk van smartphones

Freepik

MADRID – Volgens een onderzoek van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid is 57,5% van de jeugd jonger dan 18 jaar afhankelijk van de smartphone waarvan 7,9% zegt verslaafd te zijn. Het merendeel van deze jongeren heeft zelfs problemen door het overmatig gebruik van de mobiele telefoons zoals stress, concentratieproblemen, sociale problemen en moeite met het oplossen van moeilijke opdrachten en problemen.

Bij het onderzoek bij Spanje’s grootste universiteit deden 1.276 jongeren mee in 80 verschillende landen, inwoners van Spanje alsook andere spaanssprekende landen. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat een groot deel van de jeugd onder de 18 jaar al verslaafd is aan de smartphone of in ieder geval erg afhankelijk is van de mobiele telefoon.

57,5% van de deelnemers zegt afhankelijk te zijn van de telefoons en 7,9% geeft aan dat ze verslaafd zijn (maar dat percentage kan hoger zijn omdat niet iedereen deze verslaving wil toegeven).

Een 45,1% is erg afhankelijk van het mobiele internet (8,6% zegt verslaafd te zijn) en 39% is afhankelijk van de berichten zoals Whatsapp en SMS (10,7% geeft aan verslaafd te zijn).

Gekeken naar de sociale netwerken geeft 25,3% aan dat ze afhankelijk zijn daarvan (6,1% verslaafd) en 10,9% zegt afhankelijk te zijn van videospellen (1,9% is verslaafd daaraan).

Dit is een onderzoek bij de jeugd jonger dan 18 jaar maar ongetwijfeld als datzelfde onderzoek gehouden zal worden bij jongeren tussen de 18 en 30 jaar en andere leeftijdscategorieën zullen de resultaten wellicht niet veel anders zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. “1.276 mensen uit 80 verschillende landen ondervraagd , allemaal woonachtig in Spanje of in Spaanstalige landen.”
    Dat is 15,95 , neem maar 16 jongeren per land die deelgenomen hebben aan het onderzoek.
    Sorry, maar dit onderzoek is niet representatief.

  2. Ik begrijp niet dat mensen zo lang op dat kleine schermpje kunnen staren, sommigen zijn dan echt helemaal van de wereld en weten dan echt niet meer wat er om ze heen gebeurd. Ik heb zelf ook zo´n Android telefoon maar het enige wat ik daarmee doet is zo af en toe een foto maken of een Whatsapp versturen en verder niets, de foto´s die ik met mijn telefoon maak gaan in de cloud en die kan ik dan via mijn computer bekijken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken