Meer dan helft van de jongeren in Spanje is afhankelijk van de smartphone

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Meer dan helft van de jongeren in Spanje is afhankelijk van de smartphone

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid is 57,5% van de jeugd jonger dan 18 jaar afhankelijk van de smartphone waarvan 7,9% zegt verslaafd te zijn. Het merendeel van deze jongeren heeft zelfs problemen door het overmatig gebruik van de mobiele telefoons zoals stress, concentratieproblemen, sociale problemen en moeite met het oplossen van moeilijke opdrachten en problemen.

Bij het onderzoek bij Spanje’s grootste universiteit deden 1.276 jongeren mee in 80 verschillende landen, inwoners van Spanje alsook andere spaanssprekende landen. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat een groot deel van de jeugd onder de 18 jaar al verslaafd is aan de smartphone of in ieder geval erg afhankelijk is van de mobiele telefoon.

57,5% van de deelnemers zegt afhankelijk te zijn van de telefoons en 7,9% geeft aan dat ze verslaafd zijn (maar dat percentage kan hoger zijn omdat niet iedereen deze verslaving wil toegeven).

Een 45,1% is erg afhankelijk van het mobiele internet (8,6% zegt verslaafd te zijn) en 39% is afhankelijk van de berichten zoals Whatsapp en SMS (10,7% geeft aan verslaafd te zijn).

Gekeken naar de sociale netwerken geeft 25,3% aan dat ze afhankelijk zijn daarvan (6,1% verslaafd) en 10,9% zegt afhankelijk te zijn van videospellen (1,9% is verslaafd daaraan).

Dit is een onderzoek bij de jeugd jonger dan 18 jaar maar ongetwijfeld als datzelfde onderzoek gehouden zal worden bij jongeren tussen de 18 en 30 jaar en andere leeftijdscategorieën zullen de resultaten wellicht niet veel anders zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.