Grootste volwassen glijbaan in Estepona geopend en weer gesloten

Grootste volwassen glijbaan in Estepona geopend en weer gesloten
Beeld: Telemadrid

Grootste volwassen glijbaan in Estepona geopend en weer gesloten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Op 26 mei zijn er gemeenteraadsverkiezingen en de huidige ambtenaren, gemeenteraden en burgemeesters in Spanje doen er alles aan om herkozen te worden. Dat is op veel plaatsen te merken aan het onderhoud van plantsoenen, straatmeubilair, het wegdek, voorzieningen en beloftes, veel beloftes. In Estepona aan de Costa del Sol bedacht men een geniaal plan voor de inwoners om op een snelle manier van A naar B te gaan via een glijbaan.

De roestvrijstalen glijbaan (tobogán) in Estepona is 38 meter lang, heeft een helling die varieert tussen 32 en 34 graden en verbindt de straten Reina Sofía en Eslovaquia die van elkaar gescheiden zijn door een behoorlijk hoogteverschil.

De inwoners van Estepona hadden gedurende jaren al een eigen pad gecreëerd om van A naar B te lopen maar de gemeente besloot om hun een handje te helpen door de aanleg van de eerste glijbaan voor volwassenen die niet gezien moet worden als een attractie maar als een manier van transport, net zoals een lift.

De glijbaan is onderdeel van de uitbreiding van het Parque de Los Niños waarvoor men 298.839 euro beschikbaar heeft en de glijbaan reeds 28.000 euro van dat budget opgeslokt heeft. Het is de grote belofte van de huidige gemeente om een probleem op te lossen maar blijkbaar heeft men een nieuw probleem gecreëerd.

Ten eerste regende het kritiek op de sociale media waarbij er bijna niemand positief was en bijna iedereen het een stom, duur en gevaarlijk plan vindt. Ten tweede vroeg men zich af hoe lang het zou gaan duren voordat de buitenlandse toeristen weten dat er een gratis glijbaan is en voordat de ‘guiris’ gewond zouden raken.

Maar op verschillende video’s is te zien dat gebruikers van de glijbaan tijdens de afdaling en met name op het einde gewond raken. Het duurde dan ook niet lang of de glijbaan van Estepona werd binnen 24 uur na opening alweer gesloten voor inspectie . Volgens de gemeente voldoet de glijbaan aan alle veiligheidsvoorschriften en is de ‘tobogán’ geïnstalleerd door een professioneel bedrijf gespecialiseerd in glijbanen.

En dit alles slechts 2 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen waarbij iets dat de grote belofte en stemmentrekker had moeten worden is uitgegroeid tot de grootste nachtmerrie van de huidige gemeente.

https://twitter.com/TheCabrerich/status/1126758491400466434

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.