LLoret de Mar wil stranden verdelen per leeftijdsgroepen

LLoret de Mar wil stranden verdelen per leeftijdsgroepen
Beeld: Freepik

LLoret de Mar wil stranden verdelen per leeftijdsgroepen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Als het aan de gemeente Lloret de Mar ligt worden de stranden van deze populaire badplaats aan de Costa Brava opgedeeld in delen die per leeftijdsgroep te gebruiken zijn. Dat is een van de maatregelen die de kustgemeente wil invoeren om ervoor te zorgen dat er een social distance is en dat personen niet besmet raken met het coronavirus tijdens hun vakantie in Lloret de Mar.

De meeste badplaatsen in Spanje zijn bezig met de voorbereidingen op de zomer, of de maanden die nog overblijven van de zomer. Aangezien de stranden altijd erg vol zijn in de zomermaanden wil men maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier van het strand kan genieten.

In Lloret de Mar wil de gemeente dat de stranden worden verdeeld per leeftijdscategorie. Dat wil zeggen een stuk strand voor ouderen, een deel voor families met kinderen en een deel van het strand voor volwassenen zonder kinderen. 

Om dat in goede banen te laten lopen moet er meer controle komen en zullen er meer strandwachten bijkomen. Douches, toiletten en andere openbare gelegenheden moeten regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd worden en als men dat niet kan garanderen blijven deze gesloten.

In de plannen staat niets geschreven over tijdstippen of tijdvakken waarin men naar de stranden mag gaan maar er staat wel dat de chiringuitos of strandbars open mogen maar met minder mensen om de social distance te waarborgen.

Naast de voorbereidingen voor de stranden bereidt men zich ook voor bij de hotels, appartementen en campings. Zo is men van plan om welkomstpakketten te geven met daarin desinfecterende handgel, handschoenen en mondkapjes en een folder in verschillende talen met daarin de regels uitgelegd.

Bij de terrassen moeten de tafels op een social distance afstand komen te staan, net zoals in de bars en restaurants. Men weet nog niet hoe men het thema buffetten gaat oplossen in de hotels. 

Op de campings wil men de percelen gaan verdelen zodat campinggasten op een veilige afstand van de camping kunnen genieten terwijl er maatregelen komen bij de openbare plaatsen zoals de zwembaden, kinderspeelruimte en sanitaire voorzieningen.

In het nachtleven wordt het lastiger want hoe hou je een discotheek of feestcafe coronavirus vrij. De bekende discotheek Tropics is de eerste discotheek van heel Spanje die het internationaal erkende label ‘Sanitized Venue’ heeft ontvangen van de International Nightlife Association vanwege de corona-maatregelen die de discotheek heeft genomen en gaat nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.