UPDATE 72: +123 corona-doden en +373 positief geteste personen in Spanje

UPDATE 72: +123 corona-doden en +373 positief geteste personen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal op COVID-19 positief geteste personen op maandag 11 mei met 373 gestegen naar 227.436 personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal met 123 is gestegen naar 26.744 overleden personen. Het aantal herstelde corona-patiënten is met 973 personen gestegen naar 137.139 personen. Er zijn 257 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld waarvan 20 personen op de intensive care.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen, herstelde personen worden elke dag om 11.30 uur door het Ministerio de Sanidad bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmette personen zijn omdat niet iedereen getest wordt. BRON.

Maandag 11 mei

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER te vinden zijn: Volgens deze VERNIEUWDE website van het Ministerie van Volksgezondheid, was 86% van de corona-doden ouder dan 70 jaar waarbij er in 95% van de gevallen plaats was van andere ziekten.

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Positief getest *373
Hersteld973
Overleden *123
Ziekenhuisopnames257
Intensive Care20
Actieve gevallen63.553
Totaal positief getest *227.436
Totaal hersteld137.139
Totaal overleden *26.744
Totaal ziekenhuisopnames122.971
Totaal Intensive Care11.348

Grafiek: aantal uitgevoerde PCR en serologische tests per regio

Grafiek: Aantal herstelde personen per dag

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal positief geteste personen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal positief geteste personen in Spanje

Oversterfte

Het werkelijke aantal mensen dat in Spanje overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die dagelijks bekend worden gemaakt. Het Ministerie van Volksgezondheid en het Sistema de Monitorización de la Mortalidad diaria (MoMo) monitoren de sterftecijfers in Spanje. Niet alle mensen die in Spanje overlijden zijn getest op COVID-19. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals bijgehouden door het MoMo – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Spanje en kan er gesproken worden van een oversterfte.

LET OP: Sinds vrijdag 24 april maakt het Ministerie van Volksgezondheid alleen de cijfers bekend van het totaal aantal op COVID-19 positief geteste personen via de zogenaamde PCR-tests. Hierdoor zitten er verschillen in de totaal aantal besmettingsgevallen waarbij dit lager uitvalt.

Grafiek: Aantal geregistreerde tegenover het aantal voorspelde doden

Grafiek: Aantal officiële corona-doden (rood) tegenover geregistreerde totaal aantal sterfgevallen (blauw)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.