Las Fallas worden in Valencia tussen 1 en 5 september in gereduceerde vorm gevierd

Las Fallas worden in Valencia tussen 1 en 5 september in gereduceerde vorm gevierd
Beeld: Europa Press

Las Fallas worden in Valencia tussen 1 en 5 september in gereduceerde vorm gevierd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Goed nieuws voor de fans van de las Fallas festiviteiten in de stad Valencia want de feesten die in maart plaats hadden moeten vinden werden uitgesteld maar niet geannuleerd. Nu is bekend geworden dat deze belangrijke feesten door mogen gaan maar dan in gereduceerde vorm tussen 1 en 5 september.

Zoals het er nu naar uitziet kunnen de Valencianos, Valencianas en falleras dit jaar toch kunnen genieten van de Las Fallas feesten. In een normaal corona-vrij jaar vinden deze feesten plaats op en rond 19 maart maar dat was dit jaar vanwege de corona-maatregelen en restricties niet mogelijk.

De feesten werden niet geannuleerd voor 2021 maar werden uitgesteld en nu werd bekend dat ze toch door zullen gaan maar dan tussen 1 en 5 september. Dat gebeurt in een gereduceerde vorm en alleen wanneer de epidemiologische situatie in de Valencia regio dat toelaat.

Hoe deze feesten er dit jaar uit zullen gaan zien is nu uiteraard nog niet bekend maar er wordt onderzocht of ook offeren van bloemen aan de Virgen de los Desamparados tijdens de L’Ofrena de flors door kan gaan als de corona-regels gerespecteerd kunnen worden.

Tijdens de bloemenoffers zijn er meer normaal gesproken dan 100.000 leden van de verschillende fallas-verenigingen lopen in traditionele klederdracht in een parade door de straten van Valencia. De meisjes en dames dragen elk een bosje rode, roze of witte anjers. De bloemen worden op het Plaza de la Virgen (Plein van de Maagd) aangeboden aan de Virgen de los Desamparados.

Op het plein staat een gigantisch houten raamwerk opgesteld met daarop het hoofd van Maria. De bosjes bloemen worden overhandigd aan een groep vrouwen en mannen die de bloemen vervolgens aan het raamwerk bevestigen. Binnen 2 dagen verandert het kale houten lijf van Maria in een prachtige bloemenmantel.

LEESTIP:
Uitleg van de las Fallas feesten in Valencia

Of dat dus in deze traditionele wijze ook door kan gaan is dus nu nog onbekend maar wordt wel bestudeerd. Of ook de andere onderdelen zoals de La Crida (begin), La Mascletà (knalvuurwerk), La Planta (plaatsen kunstwerken), Nit del Foc (vuurwerkshows), Cabalgata del fuego (vuuroptocht) en de Cremá (verbranding van de Fallas) doorgaan is niet bekend. 

In deze krant wordt geschreven dat in ieder geval de L’Ofrena de flors, La Planta en de Cremá door zullen gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.