skip to Main Content
Tweede generatie buitenlanders voelt zich Spaans in Spanje

Tweede generatie buitenlanders voelt zich Spaans in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat bijna helft van de kinderen van buitenlanders die woonachtig zijn in Spanje, zich daadwerkelijk Spaans voelen. Het gaat hierbij dus om de tweede generatie buitenlanders die in de meeste gevallen zelfs in Spanje geboren zijn.

Het onderzoek van de Ortega y Gasset universiteit heeft zich gericht op kinderen van buitenlanders die geboren zijn in Spanje en op kinderen jonger dan 12 jaar die samen met hun ouders geëmigreerd zijn naar Spanje. In totaal voelde 48,3% zich meer Spaans dan de nationaliteit van hun ouders.

Toch was er een behoorlijk verschil tussen die kinderen die daadwerkelijk in Spanje geboren zijn waarbij 80% zich Spaans voelde ten opzichte van kinderen die naar Spanje verhuist zijn. De meeste buitenlandse kinderen gaan ook in hun privé leven om met kinderen van Spaanse ouders wat de integratie alleen maar bevordert, met name bij die kinderen die op jonge leeftijd naar Spanje verhuist zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken