skip to Main Content
Lage temperaturen en sneeuw in Spanje
123rf

Lage temperaturen en sneeuw in Spanje

MADRID – Een koude luchtstroom heeft ervoor gezorgd dat veel delen van Spanje te maken hebben met lage temperaturen, bewolking, regen en op sommige plaatsen zelfs sneeuw. We hebben het dan hoofdzakelijk over het noorden van Spanje waar de uitdrukking ‘Hasta el 40 de mayo no te quites el sayo’ aangepast moet worden naar ‘50 de mayo’.

De uitdrukking kan vertaald worden naar ‘tot de 40e mei doe je de jas nog niet uit’ met andere woorden, tot 9 juni kan het nog slecht lenteweer zijn. Dit jaar kan dit echter verlengd worden naar de 50e mei als het zo doorgaat met het slechte weer op sommige plaatsen in het land.

De temperaturen zijn in 24 uur tijd flink gezakt waarbij dit op sommige plaatsen tot wel 15 graden lager is dan wat normaal is voor de tijd van het jaar, aldus een woordvoerder van de Spaanse weerdienst Aemet in de krant El País.

Dat wil niet zeggen dat het overal slecht weer is want in het zuiden, zuidwesten en zuidoosten van Spanje, ofwel in Extremadura, Andalusië, het zuiden van Castilla-La Mancha, Murcia en het zuiden van de Valencia regio is het aangenaam warm met geen wolkje aan de lucht.

Dat is echter in het noordwesten, noorden en noordoosten een ander verhaal. Het is bewolkt en regenachtig in Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, La Rioja, Navarra, een groot deel van Castilla y León, Madrid, Aragón, Catalonië en op de Balearen en Canarische Eilanden.

De Aemet zegt dat er vanaf 1.300-1.500 meter hoogte in het Cantabrische Gebergte, de Picos de Europa en de Pyreneeën kans is op sneeuw (sterker nog, het heeft al op veel plaatsen gesneeuwd) terwijl het in de lager gelegen delen zal regenen of in ieder geval kans is op neerslag.

Op woensdag moet de bewolking weer plaats gaan maken voor een onbewolkte lucht op de meeste plaatsen in Spanje. In het noorden van de Pyreneeën en op de Balearen is er nog wel kans op regen. De sneeuwgrens zal weer omhoog gaan en de temperaturen gaan langzaam weer stijgen de rest van de week.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken