Search
menu
Search

10.400 euro boete voor Belgische prins vanwege verplichte quarantaine

10.400 euro boete voor Belgische prins vanwege verplichte quarantaine
Beeld: Facebook

10.400 euro boete voor Belgische prins vanwege verplichte quarantaine

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÓRDOBA – De Belgische prins Joachim heeft het coronavirus opgelopen tijdens een bezoek aan zijn vriendin en vrienden in Córdoba waardoor 27 andere personen in quarantaine moesten gaan en een andere persoon besmet raakte. Prins Joachim vloog naar Spanje tijdens de noodtoestand en had dus eigenlijk 14 dagen in thuisquarantaine moeten gaan, iets dat hij niet deed waarna hij besmet raakte met het coronavirus.

De autoriteiten in Córdoba zijn absoluut niet blij met de actie van de Belgische prins en zijn gedrag heeft voor een schandaal gezorgd. Niet alleen in Spanje werd zijn gedrag afgewezen maar ook in thuisland België waarde prins zijn excuses heeft aangeboden. Omdat Joachim zich niet heeft gehouden aan de verplichte 14-daagse thuisquarantaine na aankomst in Spanje wil men hem een boete geven van 10.400 euro.

Prins Joachim Carl Maria Nikolaus Isabelle Marcus d’Aviano vloog van België naar Madrid om daar de AVE hogesnelheidstrein naar Córdoba te nemen om zijn vriendin te bezoeken en twee keer etentjes bij te wonen. Joachim loopt stage in Córdoba dus hij had een gegronde reden om naar Spanje te reizen maar dat houdt niet in dat hij zich niet moest houden aan de verplichte 14-daagse thuisquarantaine.

Dat deed hij dus niet waarna hij zelf besmet raakte met het coronavirus en 27 personen die bij de etentjes aanwezige waren in een verplicht isolement moesten gaan. Nu wil de Subdelegación del Gobierno in Córdoba de prins een boete geven van 10.400 euro omdat hij zich niet heeft gehouden aan de verplichte thuisquarantaine na aankomst in Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?