Een op de vier inwoners van Spanje is volledig gevaccineerd tegen Covid

Een op de vier inwoners van Spanje is volledig gevaccineerd tegen Covid

Een op de vier inwoners van Spanje is volledig gevaccineerd tegen Covid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op het moment van schrijven is 1 van de 4 inwoners van Spanje volledig gevaccineerd tegen Covid, dat wil zeggen ingeënt met twee prikken in het geval van de Pfizer, Moderna en AstraZeneca vaccins en een prik in het geval van het Janssen-vaccin. Spanje heeft circa 47,5 miljoen inwoners en er zijn op dit moment 31,6 miljoen prikken gezet.

Volgens de laatste gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid (donderdag 10 juni) zijn er in Spanje 31.628.321 personen die een of twee prikken hebben gehad tegen Covid. 

Daaronder 20.628.061 personen met tenminste één prik (43,5% van de totale bevolking) en 11.3893.951 personen met twee prikken of in het geval van het Janssen-vaccin een prik (25,1% van de totale bevolking). 

Spanje heeft circa 47,5 miljoen inwoners waarvan volgens de plannen tegen het einde van de zomer 70% gevaccineerd moet zijn. De vraag is natuurlijk of dat gaat lukken maar het corona-vaccinatieplan gaat steeds sneller, al is dit geheel afhankelijk van het beschikbaar aantal corona-vaccins.

Leeftijden

Wat betreft de leeftijdsgroepen is men op dit moment bezig met de vaccinatie van de groepen 50-59 jaar en 40-49 jaar, afhankelijk van de autonome regio en het aantal beschikbare vaccins.

Van de groep 50-plussers heeft 90,7% tenminste één prik gehad en 53,1% twee prikken. Gekeken naar groepen heeft 80,6% in de groep 50-59 jaar één prik gehad en 32% twee prikken.

Bij de groep 60-69 jaar heeft 92,2% één prik gehad en 24,6% twee prikken (dit lagere aantal komt o.a. door de lange tijd tussen twee prikken bij het AstraZeneca-vaccin). In de groep 70-79 jaar heeft 97,8% tenminste één prik gehad en 94,9% twee prikken. Wat betreft de 80-plussers heeft 100% één prik gehad en 100% twee prikken, met andere woorden alle 80-plussers zijn compleet gevaccineerd.

Vaccins

Spanje heeft in totaal 93.509.245 vaccins van verschillende fabrikanten besteld maar daar zijn tot op de dag van vandaag 34.749.375 vaccins van geleverd, dat is 37,2% van het totaal aantal bestelde vaccins.

Er zijn 12.955.815 personen die tenminste één prik van het Pfizer/BioNtech vaccins hebben gehad en 9.468.154 personen met twee prikken. Van het Moderna vaccin zijn er 1.931.297 personen die een eerste prik hebben gehad en 1.006.001 personen met twee prikken.

Van het AstraZeneca/Oxford vaccin zijn er 5.018.421 personen die één prik hebben gehad en zijn er 697.268 personen die twee prikken hebben gehad. In Spanje kunnen de personen die een eerste prik hebben gehad daarna kiezen of ze de tweede prik willen van AstraZeneca of van Pfizer. Het blijkt dat het merendeel gewoon kiest voor AstraZeneca.

Het vierde vaccin dat in Spanje gebruikt wordt is van Janssen waarvan er 722.528 personen zijn die gevaccineerd zijn met één prik (de dosis die noodzakelijk is voor het Johnson & Johnson vaccin).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.