Spanje heeft tot nu toe 1.752 reizigers met het EU Digitale Covid-certificaat ontvangen

Spanje heeft tot nu toe 1.752 reizigers met het EU Digitale Covid-certificaat ontvangen
Beeld: Twitter

Spanje heeft tot nu toe 1.752 reizigers met het EU Digitale Covid-certificaat ontvangen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds dat Spanje op maandag 7 juni de nieuwe inreisvoorwaarden heeft laten ingaan, zijn er 1.752 reizigers Spanje binnengekomen met een EU Digitale Covid-certificaat. Dat lijkt heel weinig maar vanwege veel reisbeperkingen in diverse landen en het feit dat er nog niet veel landen zijn die het EU Digitale Covid-certificaat in gebruik hebben genomen is het toch een hoog aantal.

Spanje is sinds maandag 7 juni een van de proeflanden die het EU Digitale Covid-certificaat testen en de inwoners van Spanje kunnen al een bewijs downloaden via de regionale websites of via de website van het Ministerie van Volksgezondheid.

Naast Spanje geven ook Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Duitsland, Griekenland, Letland, Litouwen en Polen het EU Digitale Covid-certificaat aan hun gevaccineerde, op covid geteste of van covid herstelde inwoners.

In België wil men vanaf 16 juni het EU Digitale Covid-certificaat gaan uitgeven en in Nederland is nog steeds geen definitieve datum van uitgifte genoemd maar dat zal pas na 1 juli zijn.

Een woordvoerder van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid zegt op donderdag dat er 1.752 reizigers via het verplicht in te vullen SpTH of gezondheidsformulier (website of smartphone app) hun EU Digitale Covid-certificaat hebben ingevuld. Men verwacht dat dit aantal de komende dagen zal stijgen naarmate er meer reizigers naar Spanje zullen komen.

In Spanje zelf zijn op dit moment en sinds maandag 7 juni 217.257 EU Digitale Covid-certificaten uitgegeven en dat aantal is snel stijgend naarmate er meer regionale overheden de mogelijkheid om een EU Digitale Covid-certificaat te downloaden via de regionale gezondheidswebsites openen.

In heel de Europese Unie zijn er volgens The Brussels Times meer dan één miljoen EU Digitale Covid-certificaten uitgegeven in de negen landen waar dat nu al mogelijk is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.