Wat is de bonus voor de Spaanse voetballers als ze het EK 2021 winnen?

Wat is de bonus voor de Spaanse voetballers als ze het EK 2021 winnen?
Beeld: Archief

Wat is de bonus voor de Spaanse voetballers als ze het EK 2021 winnen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Deze vrijdag 11 juni begint het Europees Kampioenschap (EK) Voetbal 2021 met een jaar vertraging waardoor het eigenlijk de EK 2020 moet zijn. Het jaar uitstel mag de voetbalpret niet drukken want iedereen kan tijdens de voetbalwedstrijden even ontcoviden (als dat al een werkwoord is). Spanje speelt op 14 juni de eerste wedstrijd maar wat ontvangen de spelers als ze dit jaar de ‘eurocopa’ winnen?

Bij elk EK en WK wordt erover gediscussieerd, wat is de bonus voor de spelers als ze kampioen worden. En elke keer is het een mysterie of bijna een geheim. Recent lazen wij ergens dat de Belgische spelers 435.000 euro als bonus krijgen als ze het EK winnen. En wat verdienen de Spaanse voetballers?

Het land dat het EK 2021 wint ontvangt van de UEFA 34 miljoen euro wat meer is dan de 27 miljoen euro tijdens het EK 2016. Alleen al voor deelname aan het EK ontvangt een land 10 miljoen euro.

Van dat geld zullen ongetwijfeld ook de bonussen aan de winnende voetballers betaald worden. Officieel is het bonusbedrag in Spanje net zoals in Nederland niet bekend gemaakt maar er wordt gesproken over 400.000 euro per speler als Spanje de vierde EK-beker mee naar huis neemt.

Als dat bedrag van 400.000 euro klopt dan is dat veel meer dan de bonussen die de Spaanse spelers kregen toen ze de 2008 en 2012 EK’s wonnen want toen waren de bonussen respectievelijk 214.000 en 300.000 euro. Als Spanje het EK 2016 ook had gewonnen hadden de spelers 314.000 euro als bonus ontvangen, iets wat niet gebeurde.

De 400.000 euro bonus die de spelers van ‘La Furia Roja’ kunnen ontvangen tijdens het EK 2021 is echter nog steeds minder dan de 600.000 euro die de spelers kregen toen ze in 2010 voor het eerst het Wereldkampioenschap wonnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.