Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (12)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (12)
Beeld: Pom en Kerrie

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (12)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In maart 2018 emigreren Tom en Danielle van Leeuwen samen met hun hond Donja naar Spanje. In oktober 2020 kopen zij in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Ze combineren zoveel mogelijk oude materialen met hedendaags comfort. Casa Rodriquillo wordt een klimaatneutrale B&B. In één van de bodegas hebben ze een curiosawinkel gerealiseerd, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en VIDEO (onderaan artikel).

Afgelopen week is op de eerste verdieping nog geen dekvloer gestort, zoals overal is het hier in Pinoso ook heel druk in de bouw en dat betekent dat we soms iets langer moeten wachten. Maar er is genoeg ander werk gedaan. Zo is de stukadoor klaar met zijn deel van het stucwerk beneden en zijn de achterdeuren en schuifpui voorzien van glas. Het glas in onze ramen heeft een speciale laag dat de warmte van het zonlicht tegenhoudt en dus blijft het in Casa Rodriguillo in de zomer lekker koel.

Er was één punt in huis waarvan we dachten dat dit onaangeroerd kon blijven, maar helaas, ook de trap moet eraan geloven. Door het ophogen van de vloeren zowel boven als beneden kloppen de verhoudingen van de traptreden niet meer en dit loopt niet lekker. Bovendien schijnt dat bij de keuring voor het aanvragen van de vergunning voor de Casa Rural hierop gelet wordt. Dus nu we toch bezig zijn met verbouwing is het wel zo praktisch om dit gelijk mee te nemen. Tom heeft geprobeerd om de oude tegels van de stootrand er netjes uit te halen, maar helaas waren deze door het jarenlange vocht helemaal broos geworden en zijn te veel beschadigd om nog te kunnen hergebruiken. We hebben mooie oude tegels ervoor in de plaats gevonden.

We zijn al heel lang aan het wikken en wegen of we één of twee katten aan ons huishouden zouden toevoegen. We vinden het zo gezellig als er dieren door de tuin heen scharrelen en katten houden natuurlijk het ongedierte op afstand. Alleen één groot nadeel is dat Tom heel erg allergisch is voor dieren. Onze hond Donja is een Australische Labradoodle en dit ras staat bekend om voor 98% hypoallergeen te zijn. Gelukkig bleek Tom van dit ras geen allergische reacties te krijgen en zo kwam Donja in ons leven. Katten gaat helaas helemaal niet voor Tom, maar hij vindt ze wel heel leuk.

Het bleef een beetje knagen, maar we besloten om geen katten te nemen. Totdat begin mei Donja in een hoekje van de tuin heel lang blijf rondhangen en iets interessants gevonden had. We zagen daar een nestje van twee kittens, nog met oogjes dicht en superschattig. Met de komst van katertjes Pom en Kerrie is team Casa Rodriguillo bijna verdubbeld en het lijkt erop dat mama poes ook een thuis bij ons heeft gevonden. Mocht ze toch op een dag besluiten om weer op pad te gaan, dan kan ze in ieder geval geen kittens meer krijgen. Het is gelukt om haar te vangen en voor een sterilisatie naar de dierenarts te brengen.

Op deze manier werd de keuze van het hebben van katten dus voor ons gemaakt. Donja is helemaal verliefd op ze,  wil de hele dag spelen en likt ze helemaal af. Ze zijn gelukkig niet bang voor Donja. Tussen Donja en Mama poes is de relatie niet zo best en ik denk dat ze elkaar misschien in de toekomst gedogen. We gaan het zien… // Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?