skip to Main Content
Elektrische storm zorgt voor veel branden in Almería

Elektrische storm zorgt voor veel branden in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Gedurende de avond en nacht van dinsdag op woensdag hebben meer dan 2.000 blikseminslagen tijdens een elektrische storm ervoor gezorgd dat er diverse branden ontstonden in bossen en in de bergen van de provincie Almería. Buiten diverse kleinere branden waren er drie grote waaraan de brandweer ook op woensdag overdag nog aan werkte.

Meer dan 2.000 blikseminslagen in de provincie Almería hebben ervoor gezorgd dat er rondom Huerca, Overa, Turre en Mojácar diverse branden ontstonden waarbij er drie grote werden geregistreerd. In totaal moesten er 14 brandweer eenheden aan te pas komen om de branden te blussen. Ook op woensdag overdag moest doorgewerkt worden om het vuur onder controle te krijgen.

Er moesten enkele woningen bij Huerca en Overa ontruimd worden maar dat was meer uit voorzorg. Er zijn geen gewonden gevallen maar er zijn wel enkele tentallen hectare natuur in vlammen opgegaan, hoeveel is nog niet helemaal bekend. Ook bij Mojácar moesten enkele woningen uit voorzorg ontruimd worden maar konden de inwoners alweer snel terug naar hun huizen nadat het vuur redelijk onder controle was.

In de bergen van Turre wordt nog steeds gewerkt aan het blussen van een brand maar ook daar verwacht de brandweer dat het vuur snel onder controle zal komen. Hier hoefden geen mensen uit hun huizen gehaald worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken