skip to Main Content
Haaiaanval Costa Brava was een vals alarm

Haaiaanval Costa Brava was een vals alarm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De vermeende haaiaanval op het strand l’Escala van Sant Marti d’Empuriés blijkt een vals alarm te zijn. Diegene die gebeten leek te zijn is hoogstwaarschijnlijk aangeraakt door een grote vis en niet een blauwe haai. Mede vanwege het feit dat het Rode Kruis met groot materieel uitrukte om op zoek te gaan naar de haai en dat er vijf stranden werden afgesloten, hebben ervoor gezorgd dat iedereen aan een haai begon te denken.

Volgens de burgemeester van l’Escala is het een geval van massahysterie mede vanwege het feit dat er nog nooit een haai zo dicht bij de kust is gekomen. er zitten weliswaar haaien voor de kust van  l’Escala, maar die zijn compleet ongevaarlijk voor de mens en voeden zich alleen met kleinere vissen.

De paniek ontstond toen dinsdag een zwemmer al schreeuwend uit de zee kwam rennen met de mededeling dat hij was gebeten door een haai. Echter later in het ziekenhuis kon ook hij niet met 100% zekerheid zeggen dat het om een blauwe haai ging. Ook de zoektocht van het Rode Kruis leverde niets op waardoor men over het algemeen er vanuit gaat dat er geen sprake is geweest van een haaiaanval.

De vijf stranden zijn inmiddels ook alweer opengesteld voor de strandgasten en iedereen kan weer gewoon gaan zwemmen. Wel zal het Rode Kruis met extra personeel op de stranden aanwezig zijn en het water goed in de gaten houden als voorzorg – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken