skip to Main Content
Grote vuurbal in veel delen van Spanje gezien dit weekend

Grote vuurbal in veel delen van Spanje gezien dit weekend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vuurbal1aMADRID – Duizenden mensen waren getuige van een vreemd en niet alledaags fenomeen. Vrijdagavond om 23:06 uur was in het zuiden, westen en het centrum van Spanje een enorme vuurbal zichtbaar die met maar liefst 95.000 kilometer per uur over Spanje raasde.

De vuurbal kon ontstaan als gevolg van de botsing met de atmosfeer van een deel uit de komeet 169P/NEAT. De losse fragmenten van deze komeet zorgden voor een regen van sterren bekend als ‘alpha-Capricornids’ die zijn verbonden met vuurballen.

De vuurbal was te zien in Madrid, Castilla la Mancha, Murcia en delen van Andalusië. Daarnaast werd de vuurbal ook op video en foto vastgelegd door observatoria in Granada en Toledo.

Uiteindelijk wist de vuurbal niet de aarde te raken en werden alle delen nog voordat het te dicht bij de aarde kwam op 74 kilometer hoogte vernietigd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken