skip to Main Content
Aardbeving van 4,8 op de Richter schaal voor de kust van Algerije ook gevoeld in Andalusië

Aardbeving van 4,8 op de Richter schaal voor de kust van Algerije ook gevoeld in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Dinsdagmorgen om 5.18 uur heeft een aardbeving van 4,8 op de schaal van Richter voor de kust van Algerije ervoor gezorgd dat ook meerdere inwoners van Andalusië wakker werden door het heen en weer schudden van bedden, kasten, tafels etc. De eerste aardbeving werd gevolgd door 4 kleinere bevingen die niet gevoeld werden op het Spaanse vasteland maar wel in de enclave Melilla en natuurlijk in Algerije.

Opnieuw heeft men in Spanje de gevolgen gemerkt van een aardbeving met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter. Dit keer gebeurde dit voor de kust van Algerije op een diepte van 16 kilometer waardoor deze gevoeld werd in de Spaanse enclave Melilla en op het Spaanse vasteland in de provincies Almería, Jaén, Granada en Málaga.

De eerste beving met een kracht van 4,8 op de Richter schaal vond plaats om 5.18 uur dinsdagmorgen. Deze “grote” beving werd gevolgd door 4 kleinere bevingen van 2,6 op de Richter schaal om 5,38 uur op 10 kilometer diepte, een beving van 2,9 om 5.41 uur op 12 kilometer diepte, een beving van 2,5 om 6.43 uur op 28 kilometer diepte en een beving van 2,7 om 7.02 uur op 19 kilometer diepte.

Er zijn in Spanje bij de autoriteiten geen meldingen binnengekomen van schade en/of gewonden. Er zijn wel enkele telefoontjes binnengekomen bij de politie maar er werd niets noemenswaardig gemeld.

Het is niet de eerste keer dat dit soort bevingen plaatsvinden in de Alboran zee tussen Marokko/Algerije en Spanje. Op 25 januari 2016 vond er bijvoorbeeld een grote beving plaats met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter die in heel Zuid Andalusië gevoeld werd. Afgelopen zaterdag vond er ook een beving plaats van 4,3 op de Richter schaal voor de kust van Algerije.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken