skip to Main Content
Linkse politieke partijen verenigen zich tegen de rechtse regering van de PP en Ciudadanos

Linkse politieke partijen verenigen zich tegen de rechtse regering van de PP en Ciudadanos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Onlangs waren er een aantal vergaderingen tussen vertegenwoordigers van de PSOE en Podemos om samen in het parlement ten strijde te trekken tegen de regerende Partido Popular. De partijleiders Pedro Sanchez en Pablo Iglesias hielden ook al een vergadering en dat was de eerste maal in 15 maanden toen de PSOE een groot gedeelte van haar aanhang zag overlopen naar Podemos.

De gesprekken zouden in een constructieve sfeer verlopen en de eerste gesprekken gaan over de jeugdwerkloosheid en defensie.

De partij van de huidige eerste minister won tijdens de laatste verkiezing de meeste stemmen maar zij behaalde geen absolute meerderheid. Daarom zien de twee linkse partijen nu een mogelijkheid om samen te werken en op deze manier een aantal van hun voorstellen te kunnen doordrukken.

Op de lange termijn is het de bedoeling om eerste minister Rajoy te verdringen van deze positie. Podemos heeft onlangs nog een motie van wantrouwen tegen Rajoy ingediend maar zij slaagden er niet in om deze in het parlement te laten goedkeuren. De PSOE had zich toen van stemming onthouden.

Volgens de twee partijen toonde deze stemming aan dat er een noodzaak bestaat om beter te gaan samenwerken.

De deur voor de samenwerking ging bij de PSOE op een kier na de herverkiezing van hun voorzitter Sanchez die herkozen werd met een programma van samenwerking tussen de linkse partijen.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Wanneer zullen we in Spanje zonnepanelen morgen plaatsen zonder daarom
  belast te worden!!
  Een schande in een land als Spanje,wat doet Europa tegen deze praktijk?
  Iemand die deze problematiek in Spanje kent en weet of er positief nieuws
  Op komst is?

  1. Ze zijn er mee bezig maar tot nu toe is nog niemand met de zogeheten zonbelasting aangeslagen. Zoek op de website naar zonbelasting, we hebben er vaker over geschreven ?

 2. Ken niet te veel van politiek en zal mij er dan ook niet mee moeien maar als ik de verhalen hoor en lees is het in Spanje niet koosjer maar het is enkel van horen en lezen dus de waarheid ken ik niet.
  Als dit inderdaad zo is dat er hier veel corruptie is kan het alleen maar verbeteren, denk ik dan.
  Goed zo.

 3. Was die samenwerking maar veel eerder gestart dan was die motie van wantrouwen tegen de PP er tenminste doorheen gekomen. Nu zitten we nog altijd vast aan corrupte diepe ellende.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken