skip to Main Content
Meest voorkomende honden en katten namen in Spanje

Meest voorkomende honden en katten namen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje telt miljoenen huisdieren die allemaal een naam moeten hebben. Buiten het feit dat het makkelijk is om een beest bij naam te noemen is dat zelfs verplicht in Spanje. Recent werden de meest voorkomende honden en katten namen van Nederland bekend gemaakt en dus was het voor de redactie tijd om uit te zoeken wat de populairste namen van Spanje zijn voor honden en katten.

Net zoals in andere landen zijn honden en katten vaak veel meer dan alleen maar een huisdier. Honden en katten zijn ook huisvrienden en voor velen zelfs belangrijker dan iets anders in hun leven. De “baasjes” of “huisgenoten” geven graag een leuke en originele naam aan hun hond of kat maar helaas komen die toch vaak overeen met die van andere honden en katten waardoor het dus ook mogelijk is om na te gaan wat de meest voorkomende namen van honden en katten zijn in Spanje.

Overigens ligt het er in Spanje heel erg aan waar men woont. In het Baskenland of Catalonië zijn de namen vaak heel anders dan in bijvoorbeeld Madrid of Andalusië. We hebben gemakshalve dan ook niet gekeken naar de regionale namen anders zou het een heel erg lang lijstje gaan worden.

Nederland

Inmiddels weten we door publicaties in de Nederlandse pers dat de meest voorkomende hondennamen in Nederland de volgende zijn: Max, Bella, Bo, Pip en Guus. BIj katten is dat lijstje iets anders waarbij de volgende top 5 op te merken is: Pip, Luna, Max, Gizmo en Nala.

Spanje

Volgens diverse publicaties in Spanje, die zich weer baseren op enquêtes en de informatie van de instellingen waar honden en katten (vanwege de identificatiechip) ingeschreven staan, zijn de volgende namen de meest populaire namen bij honden en katten in Spanje.

Bij de honden zijn de populairste namen voor vrouwtjes honden: Luna, Laika, Linda, Kira en Lola en voor de mannetjes honden: Rocky, Toby, Thor, Zeus en Chispa. In Spanje zijn echter ook veel baasjes die zich laten inspireren door films of televisieseries waardoor er tegenwoordig ook namen als Bella (Twilight), Arya (Game of Thrones) en Leia (Star Wars) voorkomen bij de honden en Coco, Bimba en Kitty bij de katten

In het geval van vrouwtjes katten zijn de volgende namen het meest populair in Spanje: Luna, Kitty, Nina, Lola en Pelusa. Bij de mannetjes katten (katers) zijn de volgende namen het populairste: Tom, Simba, Zeus, Feliz en Nino.

Staat de naam van jouw hond en/of kat in het bovenstaande lijstje van populaire Nederlandse en/of Spaanse namen?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. Na alle katten en 1 hond die ik al heb gehad heb ik nu 1 kater en 3 poezen. De kater en 1 poesje kwamen heel klein bij ons aanlopen en ik heb ze Mickey en Mausje genoemd. Zij vonden elkaar zó lief dat zij er nog 2 poesjes hebben bijgemaakt en die heb ik Lieze en Lotte genoemd. Eén mooie gewone lieve straatkatten familie en het is bij ons een groot lief kattenfestijn.
  10 dagen geleden kwam er nog een spierwitte kater bij (ik denk ‘n albino), heel lief maar dat wordt door mijn vier overige katten niet erg gewaardeerd.
  Voorlopig voeden we dus niet 4 kattebekjes, doch 5. Lief toch hè!

 2. Prachtig al die Katte namen en Honde namen, mijn kat heet Vosje omdat zij zo slim is.
  Heerlijke mensen die dieren vrienden die Loesje adopteerden toen ze zwanger was.dat brengt Geluk.

 3. Wij hebben een Spaans hondje geadopteerd in Oliva , Valencia, het is een kruising poedel – Schnauzer , een schat van een hondje, en zijn originele Spaanse naam is Lupi , en zou afkomstig zijn van Wolf, Lupo

 4. Wij hebben het hondje van onze buren (dat daar al 1,5 jaar aan een koord hing) geadopteerd. Ze heet Chupi en ze is het liefste hondje van Andalusië. Verder hebben de buren nog een Luna, Bobby, Jackie en een Wiswu… We kunnen ze helaas niet allemaal redden.

 5. Onze eerste boxer haar naam was Bros( wegens de korte haartjes) en onze tweede boxer die nu 13 jaar is en verlamd is aan het achterlijf haar naam is Flor . We hadden graag enkele letters van de vorige Bros in haar naam. En het is toch ook een spaans woord hé. Groetjes

 6. Hallo; dikke taalfout in de titel: katten namen moet zijn kattenamen

 7. Ik ben volledig geïntegreerd in Spanje 🙂 Mijn hondje is 4 jaar en noemt Toby, zelf woon ik 8 jaar in Spanje. Had geen idee dat dit een populaire naam in Spanje was, dit is dus echt een meevaller!

 8. Wij hebben hier twee vliegen. De ene heet Pequeño en de andere niet.

 9. Wij zijn hondenliefhebbers. Wij hebben twee Cane Corso’s gehad met de namen Diana en Diamant. De eerste is 10 jaar geworden en de tweede 12,5 jaar en hebben nu twee Mastin pubs van bijna 4 maanden met de namen Linda en Nina.

 10. Mijn honden ik ben met een duitse scheper begonnen Max dan een straathondje pruts nog een kruising bouvier twinny en een echte bouvier rex dan een Yorkse terriër prutsen en lang geleden een kattin Lonneke. Nu pas ik nog op het hondje van mijn dochter chiva, zo dat zijn de mijne

  1. De Yorkse terriër moet prutske zijn en mijn kattin minneke sorry voor de fouten

 11. Schat van een kat die BIEBEL heet.
  Hebben ook nog SMOKEY, JOEPIE, CHIPKE en BONNIE gehad.

 12. Onze 6 allemaal rescues, hebben volgende namen
  Chow/Akita kruising (Malaga) Azul maar roepnaam Tom
  Podenco Andaluz (Granada) Bibels
  Kruising Sade
  Kruising Husky/ Spaniel Renée
  Galgoteefje Carmen
  galgoreu Pepe

 13. De namen van mijn overleden diertjes waren :
  – Katjes : Blax ( kater ) Bartje ( kater ) Klaartje ( katinnetje ) Loesje ( katinnetje )
  Allen waren gecastreerd of gesteriliseerd en hadden een chip.
  Bartje en Loesje werden geadopteerd. Mensen hadden ze buiten gehooid en Loesje was zwanger.
  – Hondje : Lexie ( teefje, gesteriliseerd en chip )

  Binnenkort verwelkom ik een Brits Korthaar katinnetje Cheyenne.

  Wens alle dierenvrienden nog veel plezier met hun trouwe vriendjes.

 14. Onze kat heet Woody
  afgeleid naar de Amerikaanse folk en Country zanger Woody Guthrie

 15. Ik heb twee honden
  het vrouwtje heet Chiqui
  het mannetje Kees
  Spaans en Nederlands
  Ah ook nog een kanarie Pepito

 16. Ik heb twee honden
  het vrouwtje heet Chiqui
  het mannetje Kees
  Spaans en Nederlands

 17. Ben een hondenliefhebber maar dit gezegd zijnde ben ik een grote dierenvriend maar verkies nu eenmaal een hondje boven een kitten of vogelke enz…, het is een keuze die men maakt.
  Als ik er nog een hondje bijneem is mijn keuze Luna, voor mij heel mooie naam.

 18. Ik heb 4 honden en geen van heeft 1 van de bovenstaande namen. Toch hebben ze allemaal een naam gebaseerd op. 2 hebben een naam uit een serie, 1 heeft de naam van een griekse god en de laatste een afkorting van een bekende Spaanse dans.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken