Search
menu
Search

Meest voorkomende honden en katten namen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Meest voorkomende honden en katten namen in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje telt miljoenen huisdieren die allemaal een naam moeten hebben. Buiten het feit dat het makkelijk is om een beest bij naam te noemen is dat zelfs verplicht in Spanje. Recent werden de meest voorkomende honden en katten namen van Nederland bekend gemaakt en dus was het voor de redactie tijd om uit te zoeken wat de populairste namen van Spanje zijn voor honden en katten.

Net zoals in andere landen zijn honden en katten vaak veel meer dan alleen maar een huisdier. Honden en katten zijn ook huisvrienden en voor velen zelfs belangrijker dan iets anders in hun leven. De “baasjes” of “huisgenoten” geven graag een leuke en originele naam aan hun hond of kat maar helaas komen die toch vaak overeen met die van andere honden en katten waardoor het dus ook mogelijk is om na te gaan wat de meest voorkomende namen van honden en katten zijn in Spanje.

Overigens ligt het er in Spanje heel erg aan waar men woont. In het Baskenland of Catalonië zijn de namen vaak heel anders dan in bijvoorbeeld Madrid of Andalusië. We hebben gemakshalve dan ook niet gekeken naar de regionale namen anders zou het een heel erg lang lijstje gaan worden.

Nederland

Inmiddels weten we door publicaties in de Nederlandse pers dat de meest voorkomende hondennamen in Nederland de volgende zijn: Max, Bella, Bo, Pip en Guus. BIj katten is dat lijstje iets anders waarbij de volgende top 5 op te merken is: Pip, Luna, Max, Gizmo en Nala.

Spanje

Volgens diverse publicaties in Spanje, die zich weer baseren op enquêtes en de informatie van de instellingen waar honden en katten (vanwege de identificatiechip) ingeschreven staan, zijn de volgende namen de meest populaire namen bij honden en katten in Spanje.

Bij de honden zijn de populairste namen voor vrouwtjes honden: Luna, Laika, Linda, Kira en Lola en voor de mannetjes honden: Rocky, Toby, Thor, Zeus en Chispa. In Spanje zijn echter ook veel baasjes die zich laten inspireren door films of televisieseries waardoor er tegenwoordig ook namen als Bella (Twilight), Arya (Game of Thrones) en Leia (Star Wars) voorkomen bij de honden en Coco, Bimba en Kitty bij de katten

In het geval van vrouwtjes katten zijn de volgende namen het meest populair in Spanje: Luna, Kitty, Nina, Lola en Pelusa. Bij de mannetjes katten (katers) zijn de volgende namen het populairste: Tom, Simba, Zeus, Feliz en Nino.

Staat de naam van jouw hond en/of kat in het bovenstaande lijstje van populaire Nederlandse en/of Spaanse namen?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?