Search
menu
Search

Tweede stadswinkel IKEA in het centrum van Madrid geopend

Oeps ... foto ontbreekt!

Tweede stadswinkel IKEA in het centrum van Madrid geopend

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ikea heeft in Madrid de tweede stadswinkel van Spanje en van de Spaanse hoofdstad geopend. De eerste van dit soort nieuwe winkels is gelegen in de Calle Serrano terwijl deze tweede winkel geopend is in de Calle de Goya. Terwijl de Serrano Ikea winkel zich richt op alles wat met slaapkamers en slapen te maken heeft zal het thema bij de Goya Ikea winkel de huiskamer, kasten en meubels zijn.

De nieuwe winkel, die ook wel “flag store” wordt genoemd, is gelegen aan de Calle de Goya en is meteen de grootste stadswinkel van Ikea in Europa met een oppervlakte van 2.300 m2. De eerste winkel van Ikea werd twee jaar geleden als proef en sinds vorig jaar voor bepaalde tijd geopend in de Calle Serrano.

Ikea heeft steeds meer winkels die niet meer buiten de steden gelegen zijn maar in de centra van belangrijke steden zoals Londen, Wenen, Stockholm, Shanghai, New York en Madrid. Het gaat in de meeste gevallen maar zeker in het geval van de hoofdstad van Spanje om zogenaamde thema winkels waarbij men niet alle Ikea producten te koop aanbiedt maar zoals in het geval van de winkel in de Calle Serrano alles wat betreft slaapkamers.

De nieuwe winkel in de Calle Goya is echter geheel gericht op de woonkamers en decoratie zoals banken, tafels, stoelen, kasten etc. Er worden meer dan 1.000 producten te koop aangeboden op een oppervlakte van 2.300 m2 verdeeld over vier verdiepingen in een lokaal waar vroeger een Zara winkel was gevestigd. Ikea heeft zes miljoen euro in dit project geïnvesteerd waarbij 60 banen gecreëerd worden.

Op de eerste verdieping van deze nieuwe grote Ikea stadswinkel kunnen de klanten genieten van de “El mercado de Goya”, een zone waar men kleine artikelen kan kopen zoals glazen, bekers, kaarsen, bloemen etc. Op de eerste verdieping is tevens de Ikea food store ofwel de winkel met etenswaren gelegen en is er een restaurant waar men kan genieten van een ontbijt, de lunch of de tussendoor snacks.

In tegenstelling tot de Ikea winkel in de Calle Serrano die in principe tijdelijk van aard is, zal de Ikea vestiging in de Calle Goya permanent zijn. De nieuwe winkel is op dinsdag 10 juli (2018)  open gegaan en zal elke dag van de week geopend zijn, dus ook op zondag tussen 11 en 21 uur.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?