menu: rubrieken, zoeken & meer

België heeft op vrijdag 9 juli de kleurcodes voor Spanje aangepast: bijna alles op rood

België heeft op vrijdag 9 juli de kleurcodes voor Spanje aangepast: bijna alles op rood
Beeld: 123rf

België heeft op vrijdag 9 juli de kleurcodes voor Spanje aangepast: bijna alles op rood

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 9 juli hebben de Belgische autoriteiten zoals verwacht de kleurcodes voor Spanje aangepast als gevolg van de verandering van afgelopen donderdag 8 juli op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). In het schema wat HIER te vinden is staan nu geen groene, nog maar twee oranje en 16 rode gebieden/regio’s in Spanje

De Belgische autoriteiten kijken voor de bepaling van hun reisadviezen onder andere naar de wekelijkse kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) waarop groene, oranje en rode kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven. Afgelopen donderdag 8 juli werd een nieuwe kaart gepubliceerd waarop bijna alle oranje gebieden naar rood gingen in Spanje.

Normaal gesproken past België daarna op zondag de reisadviezen aan die dan gelden vanaf maandag maar men wilde niet te lang wachten en dus gebeurde deze verandering dit keer vanwege de ernst van de situatie al op vrijdag 9 juli.

Ieder land of gebied/regio krijgt van België een kleurcode. Sommige maatregelen die van toepassing zijn op reizen naar België hangen af van de kleurcode van het land of de regio. Kijk op onderstaande schematische overzicht (onderaan pagina) naar wat de corona/regels zijn voor wat betreft het reozen naar een ORANJE of ROOD gebied/regio/land.

  • Kleurcode rood: regio’s of landen waar personen een hoog risico op besmetting lopen.
  • Kleurcode oranje: regio’s of landen waarvoor een matig risico op besmetting is vastgesteld.
  • Kleurcode groen: regio’s of landen waarvoor een laag risico op besmetting is vastgesteld.

Kleuren

Sinds vrijdag 9 juli zijn dit de reisadvies kleuren van België voor de Spaanse gebieden/regio’s waarbij praktisch heel Spanje op ROOD is geplaatst, op 2 uitzonderingen na.

Kleur GROEN voor: geen gebied/regio

Kleur ORANJE voor: Galicië en Castilla-La Mancha.

Kleur ROOD voor: Aragón, Catalonië, Cantabrië, La Rioja, Andalusië, Canarische Eilanden, Valencia regio, Melilla, Asturië, Baskenland, Navarra, Madrid regio, Castilië en León, Extremadura, Balearen en de Murcia regio.

  • Meer informatie over de kleuren in België lees je HIER .
  • Meer informatie over reizen vanuit en naar België/Spanje lees je HIER .