Beste plaatsen om bloeiende zonnebloemen te zien in Spanje

Beste plaatsen om bloeiende zonnebloemen te zien in Spanje
Beeld: Pixabay

Beste plaatsen om bloeiende zonnebloemen te zien in Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Leer de ‘gouden’ route kennen van de zonnebloemen in Spanje, ofwel de ruta por los campos de girasoles. Alhoewel zonnebloemen in heel Spanje te vinden zijn, is de aanwezigheid van deze mooie bloemen op sommige plaatsen groter, zoals de hieronder omschreven gebieden.

De zonnebloem bloeit van juli tot oktober waarbij deze tot 3 meter hoge eenjarige planten meerdere bloemhoofden kunnen voortbrengen. Het zijn deze tot 30 cm brede bloemhoofden die in feite het kenmerk zijn van de zonnebloemen.

De naam zonnebloem stamt af van de onvolwassen planten waarvan de bloemknop nog niet geopend is overdag en op zonnige dagen met de zon meedraaien. ’s Nachts keert de bloemknop terug naar de oostelijke stand. Maar waar zijn de mooiste zonnebloemvelden te zien in Spanje?

La Bureba / Wikimedia

La Bureba

De bekendste ‘campos de España’ regio van Spanje wat betreft zonnebloemvelden is La Bureba in de provincie Burgos (Castilla y León). De kans op het zien van honderden hectaren met girasoles is in het gebied tussen Briviesca en Poza de la Sal erg groot. Hier zijn leuke routes te rijden waarbij men kan genieten van panoramische uitzichten bij verschillende uitkijkpunten.

Cardejón / Wikimedia

Campo de Gómara

Een ander bekend gebied is de Campo de Gómara in Cardejón, provincie Soria (Castilla y León). Op meer dan 1.000 hectare staan miljoenen zonnebloemen waarbij dit er uitziet als een ‘mar de girasoles’. Ook hier is het mogelijk om mooie routes te rijden over verharde en onverharde wegen.

Aljarafe / Wikimedia

Campiña de Carmona

Carmona is gelegen in de provincie Sevilla (Andalusië) en is een gebied waarbij men spreekt over zo’n 30.000 hectare zonnebloemvelden. Het gebied Los Alcores is wellicht het meest toeristisch waarbij je tijdens een bezoek niet moet opkijken van busladingen met Japanse of Chinese toeristen. Naast Carmona zijn er ook veel zonnebloemvelden te vinden in en rond de plaats Aljarafe, tevens in de provincie Sevilla.

Antequera / Wikimedia

Antequera

Inwoners en bezoekers van de provincie Málaga en de Costa del Sol hoeven niet ver te rijden als ze mooie foto’s willen maken van zonnebloemvelden. Rondom de stad Antequera in het binnenland van Málaga staan ook veel velden vol met de girasoles waarbij deze makkelijk te bereiken zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.