skip to Main Content
Nederlandse tiener om het leven gekomen in Cantabrië na val van 40 meter vanaf brug

Nederlandse tiener om het leven gekomen in Cantabrië na val van 40 meter vanaf brug

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

puenting1SANTANDER – In de regio Cantabrië is maandag een Nederlands meisje van 17 jaar om het leven gekomen toen zij op het punt stond om deel te nemen aan een activiteit waarbij men vanaf een brug springt, het zogenaamde puenting of bungeejumpen. Nog voordat zij daadwerkelijk een veiligheidsharnas aanhad en klaar was voor de sprong viel zij door nog onbekende oorzaak 40 meter naar beneden.

De Nederlandse zou deelnemen aan een activiteit als onderdeel van een actief natuurprogramma onder leiding van de begeleiders van een gespecialiseerd bedrijf. Zij zou, net zoals andere deelnemers, vanaf een brug gaan springen waarbij de veiligheid zeer belangrijk is en aan veel regels is verbonden. Door nog onbekende oorzaak viel zij echter vanaf het platform naar beneden waarbij ze 40 meter lager terecht kwam in de rivierbedding van de Cedeja rivier.

Het ongeval deed zich voor in de gemeente Cabezón de la Sal in de regio Cantabrië. Ter hoogte van Virgen de la Peña en langs de A8 snelweg wordt veel aan de activiteit puenting gedaan, iets wat te vergelijken is met het bungeejumpen. De identiteit van het slachtoffer is door de Spaanse media niet bekend gemaakt. De politie is een onderzoek gestart om de oorzaak van de val de achterhalen.

Na de val waren de hulpdiensten weliswaar snel ter plaatse maar kon men niets meer doen om het leven te redden van de Nederlandse tiener. De overige deelnemers aan de activiteit werden opgevangen door een team van experts waaronder psychologen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken