skip to Main Content
Onrust in vakantieplaats Salou na dood van Senegalees na politieactie (videos)

Onrust in vakantieplaats Salou na dood van Senegalees na politieactie (videos)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

topmanta1SALOU – Bij een politieactie van de Catalaanse politie is dinsdag een Senegalese inwoner van Salou om het leven gekomen toen deze van de derde verdieping naar beneden sprong. Na deze dodelijke sprong kwamen er zo’n 200 andere Senegalese inwoners de straten op en begon de onrust tegen de politieagenten die in grote getalen aanwezig was.

De Mossos d’Esquadra hadden een politieactie gepland voor dinsdagmorgen 6 uur om in diverse appartementen in het zogenaamde oude centrum van de populaire badplaats Salou enkele Senegalese inwoners aan te houden in het kader van een actie tegen de illegale verkoop, de zogenaamde Top Manta. In een van de appartementen sprong de inwoner na het zien van de agenten van de derde verdieping naar beneden maar overleefde hij deze val niet.

Volgens een woordvoerder van de politie gebeurde de wanhopige sprong nog geen seconden nadat de agenten de deur van het appartement hadden geforceerd. De overige bewoners bleven achter in het appartement. De 50 jarige om het leven gekomen Senegalees werd door de politie gezocht voor de verkoop op grote schaal van illegaal materieel zoals schoenen, horloges, tassen, dvd’s en nog veel meer. Deze worden op meerdere plaatsen te koop aangeboden aan toeristen zoals onder andere aan de boulevard nabij Hotel Augustus en tegenover de populaire camping Sanguli, net op de grens tussen de badplaatsen Salou en Cambrils.

Nadat de politieagenten het lichaam van de overleden Senegalees hadden weggehaald kwamen er honderden andere Senegalezen de straten en het plein op om hun ongenoegen te tonen. Het duurde niet lang of de Senegalezen kwamen in aanvaring met de tientallen agenten die meer dan 12 mensen hebben gearresteerd voor ordeverstoring. Er werden tevens enkele schoten gelost maar niet met echte munitie maar met zogenaamde rubberen kogels. De boze Senegalezen gooiden met van alles en nog wat wat los zat en blokkeerden tevens het nabij gelegen spoor met containers en andere materiaal waardoor het treinverkeer tussen Tarragona en Cambrils tot stilstaand kwamen. Tot op het moment van schrijven zijn er nog geen treinen en worden de passagiers met bussen vervoerd.

Gezien het feit dat de hele onrust ontstond in het oude centrum van de populaire badplaats heeft het merendeel van de honderdduizenden toeristen waarschijnlijk niets meegekregen van de hele onrust en gevaarlijke situatie in Salou. De politie wist de hele onrust beperkt te houden tot enkele straten in het oude centrum zoals de Calle Barcelona – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken