skip to Main Content
Historisch Olympisch goud voor Spaanse zwemster Mireia Belmonte

Historisch Olympisch goud voor Spaanse zwemster Mireia Belmonte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

belmonte2aRIO2016 – De meest succesvolste zwemster ooit uit Spanje heeft weer een beetje meer geschiedenis geschreven door Olympisch goud te behalen bij het 200 meter vlinderslag voor vrouwen. Deze gouden medaille komt bovenop de bronzen medaille die Mireia Belmonte eerder al wist te winnen bij de 400 meter wisselslag. Belmonte is nu de eerste Spaanse sporter die een gouden medaille voor Spanje weet te winnen bij Olympische Spelen die buiten Spanje gehouden worden en daarnaast een van de weinige sporters die vier Olympische medailles heeft.

Mireia Belmonte wist de in principe sterkere Australische Madeline Groves in de laatste meters achter zich te laten en ook de Japanse Hoshi op een derde plaats te laten eindigen. Belmonte wist de laatste 50 meter alles uit de kast te halen en zo haar eerste gouden medaille te winnen bij een Olympische Spelen.

Voor Mireia Belmonte is het wellicht de belangrijkste medaille ooit terwijl ze eerder in Rio ook al brons wist te winnen en bij de spelen in Londen in 2012 ook al tweemaal zilver. Met deze nieuwe gouden medaille wist Belmonte echter geschiedenis te schrijven in Spanje door haar entree te maken in een kleine club van sporters die vier keer medailles hebben gewonnen bij de Olympische Spelen. Alleen David Cal (roeien) lukte dat tijdens zijn loopbaan.

Naast Olympische medailles heeft de 26-jarige Mireia Belmonte in totaal tijdens haar carrière 40 medailles weten te winnen bij grote internationale competities. Zo stond Belmonte al op de podia bij Olympische Zomerspelen, Wereld Spelen en Europese Spelen. Tijdens Olympische Zomerspelen wist Mireia Belmonte in Londen in 2012 twee keer zilver te winnen bij vlinderslag en vrije slag zwemmen.

Op de kortebaan is Belmonte houdster van het Europees record op de 200 meter vlinderslag en de 400 meter wisselslag. Op de kortebaan is ze ook wereldrecordhoudster op de 400 meter en 800 meter vrije slag.

Mireia Belmonte García werd op 10 november 1990 geboren in Badalona, een voorstad van Barcelona en is een Spaanse zwemster. Naast de Olympische Zomerspelen in Rio2016 vertegenwoordigde ze haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking en op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen, waar ze dus tweemaal de zilveren medaille won – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken