skip to Main Content
Netwerk van dieven gespecialiseerd in buitenlandse toeristen opgerold in Alicante

Netwerk van dieven gespecialiseerd in buitenlandse toeristen opgerold in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

arrestatie5aALICANTE – De politie heeft een netwerk van dieven opgerold die gespecialiseerd waren in het overvallen of bestelen van buitenlandse toeristen aan de Costa Blanca, in de provincie Alicante. Tot nu toe zijn er 5 personen aangehouden die verdacht worden van diefstal met geweld, bedreiging, roofovervallen, het toebrengen van letsel en valsheid van documenten. Drie van de criminelen zijn samen al 130 keer opgepakt voor soortgelijke activiteiten in Spanje.

De Policía Nacional heeft een netwerk opgerold van Roemeense criminelen die gespecialiseerd waren in het beroven van buitenlandse toeristen die op vakantie zijn aan de Costa blanca in de provincie Alicante. De vijf opgepakte Roemeense leden van de bende zijn tussen de 19 en 31 jaar oud en zijn bekenden van de politie. Drie van de verdachten hebben samen 130 eerdere arrestaties meegemaakt in Spanje.

De bende dieven hadden hun aandacht alleen gevestigd op buitenlandse toeristen die voor kortere tijd aan de Costa Blanca verblijven. Er werden niet alleen diefstallen gepleegd in hotelkamers, appartementen en voertuigen van deze toeristen maar ze werden vaak ook bedreigd en geïntimideerd of zelfs fysiek geweld toebedeeld.

Daarnaast worden de bendeleden verdacht van het gebruik van valse identiteitsbewijzen zoals die van Nederland, Duitsland, Griekenland, Hongarije en Luxemburg. De politie kwam moeilijk achter deze bende aangezien de dieven op het einde van het zomerseizoen in oktober terugkeerden naar Roemenië en aan het begin van de zomer weer naar Spanje verhuisden.

Ook tijdens de zomermaanden gingen de leden van de bende af en toe terug naar Roemenië om gestolen waar weg te brengen en de politie op een dwaalspoor te brengen. De fout die de dieven begingen was dat ze op facebook en Instagram vol trots lieten zien wat ze allemaal als bezit hadden, dit terwijl ze bekend stonden als werkloos – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken