skip to Main Content
Grootste touroperator ter wereld TUI vindt Spanje te vol en biedt liever andere bestemmingen aan

Grootste touroperator ter wereld TUI vindt Spanje te vol en biedt liever andere bestemmingen aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De grootste reisorganisatie ter wereld TUI Group heeft aangegeven dat ze naar andere bestemmingen kijken om deze aan hun klanten aan te bieden omdat zij vinden dat Spanje te vol is en de prijzen steeds hoger worden door het succes van het internationale toerisme. Tegelijkertijd geeft TUI ook aan dat zij menen dat de Spanjaarden blij zijn met het succes op de toeristische markt aangezien het toerisme in Spanje veel geld oplevert en daarnaast veel banen creëert. Er wordt echter zoveel naar Spaanse accommodaties gevraagd dat de prijzen omhoog gaan wat voor TUI reden is om naar andere goedkopere bestemmingen te kijken.

TUI Group is de grootste reisorganisatie ter wereld en is overal in Spanje te vinden, van de Costa Brava tot aan Huelva en van de Canarische Eilanden naar Ibiza of Mallorca en de andere Balearen eilanden. TUI geeft toe graag te komen in Spanje want er is ontzettend veel vraag naar Spaanse bestemmingen. Het probleem is echter dat de enorme vraag ook de prijzen laat stijgen waardoor de reizen minder interessant worden voor de klanten en dat Spanje steeds voller begint te raken. Daarom probeert TUI ook steeds meer de aandacht te bieden aan andere goedkopere bestemmingen zoals Bulgarije en Kaapverdië.

TUI geeft aan wat velen al weten, er zijn minder reserveringen voor landen als Turkije, Tunesië en Egypte waardoor er meer geboekt wordt voor Spanje, Griekenland, Kaapverdië, Kroatië, Italië en Bulgarije om maar enkele voorbeelden te geven. Spanje staat boven de lijst wat betreft aantallen toeristen waarbij men dit jaar 80 miljoen buitenlandse vakantiegangers verwacht, een nieuw record. Veel van deze internationale toeristen zijn echter zogenaamde “leentoeristen”, mensen die eigenlijk liever naar bijvoorbeeld Turkije zouden reizen maar dit vanwege de veiligheid niet doen en dus kiezen voor het veilige Spanje waar de zon ook schijnt.

TUI legt uit dat wanneer er veel vraag is naar bepaalde bestemmingen en landen de prijzen automatisch hoger worden, dat is vaak de normaalste zaak ter wereld. Spanje is echter zo populair dat de prijzen dus ook steeds hoger worden wat dus niet interessant is voor de toeristen die volgens TUI zouden kunnen kiezen voor goedkopere bestemmingen waar de zon net zo hard schijnt en de stranden ook geweldig zijn. Met name voor de grootste markt van TUI, de Britten, is de prijs kwestie erg belangrijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Haha wachten op de Brexit en hopen op een visumplicht voor de Britten dan zal het ren stuk rustiger worden. Zeker als de EU slim is vragen ze een hoop geld voor de toeristenvisum.

 2. ook al ondervonden langs de kust van torremolinos en Benalmadena tijdens de zomermaanden hogere prijzen.

 3. Vraag is wat ervaart men als “vol”! Zeker is het mij opgevallen dat er in juli&augustus meer mensen komen genieten van dit fantastiese land. Het is hun van harte gegund! Ik ervaar dat niet als een probleem.
  Na september hebben wij straks weer een heel strand voor ons, los inhabitantes, alléén!

 4. Wij betalen bij Route 66 in Cap Salou in oktober precies dezelfde prijs voor een wijntje en een biertje dan in juli.
  Echt niet meer hoor. En dat al jaaaaaaren

 5. Kan mij volledig vinden in de reactie van Beck, er is nog zoveel meer.
  Volle bussen die zich allemaal op dezelfde bezienswaardigheden, en menu,s storten, winkels vol met kijkers, geen omzet.
  Hier zit Spanje niet op te wachten.

  1. Spanje is zo groot en heeft zoveel te bieden.
   Maar blijkbaar willen ze allemaal naar dezelfde plaats.
   Masaturismo heet dat.
   Wij gaan as dinsdag feestdag naar de bergen
   uitrusten lekker picknikken en genieten van de natuur.
   Natuurlijk na 25 jaar wonen aan de kust hoef dat niet meer voor mij.
   En wat cultuur snuiven niets verkeerd mee.
   Groetjes.

   1. als ze allemaal zo denken mogen wij sluiten, wij zijn blij dat “masaturismo” bestaat.

 6. Helaas waar, in het hoogseizoen worden ook hogere prijzen gehanteerd dan in het voorjaar of najaar. Wat te denken van een glas wijn voor 2 euro vs in juli/augustus voor 4 euro. Spanje let op uw zaak.

  1. Weet niet waar u bent ik woon in Malaga en hier betaal je nu echt hetzelfde als in januari

  2. In Torrevieja en Orihuela Costa ook hogere prijzen , zeker langs de kust .

 7. Tui verdient dus niet genoeg meer in Spanje. Ja want ook de Engelsen reizen wat af met Ryanair en Easyjet en nemen een onderkomen via de goedkoopste aanbieder van Hotel. Vooral die voor de zoveelste keer in Spanje komen weten ondertussen aardig de weg zelf te vinden.
  En op internet kun je al aardig je reis vanaf vliegveld met bus metro of trein aardig uit stippelen. En ga je niet met de bus Tui langs 10 verschillende plaatsen

 8. Laat ze die massatoeristen van Tui maar ergens anders naar toe vliegen. Er is nog zoveel meer dan alleen de costa’s. Spanje vol? Pfff onzin. Gelukkig waarderen niet-massa toeristen ook het ongerepte binnenland van Spanje.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken