skip to Main Content
Staking gaat door op het vliegveld Barcelona-El Prat

Staking gaat door op het vliegveld Barcelona-El Prat

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De medewerkers van Eulen, het bedrijf welke verantwoordelijk is voor de veiligheidscontroles op het vliegveld Barcelona-El Prat, hebben door middel van een stemming besloten niet in te gaan op de oplossing die de regionale overheid Generalitat de Catalunya samen met Eulen hen aanbood van 200 euro per maand extra in 12 betalingen. De veiligheidsmedewerkers eisen minstens 250 euro meer per maand in 15 betalingen. De stakingen in Barcelona gaan dus gewoon door wat een groot probleem is aangezien het vanaf dit weekend erg druk zal gaan worden en er een grote chaos verwacht wordt.

Bij de stemming deden 176 van de 350 medewerkers mee waarbij 89% niet instemde met de oplossing die het bedrijf Eulen samen met de Generalitat de Catalunya hen aanbood. Ook al geven ze toe dat na de bemoeienis van de regionale overheid het aanbod beter is geworden, volgens hen is het nog lang niet genoeg. Niet alleen willen de veiligheidsmedewerkers meer geld zien maar ze willen ook dat er meer collega’s bijkomen om de druk op de werknemers te verlichten.

Gezien het feit dat men het dus nog niet eens is geworden heeft men besloten door te gaan met de staking waarbij op gezette tijden het werk gedurende 60 minuten wordt neergelegd. Deze stakingen vinden sinds vrijdag 4 augustus al plaats op vrijdag, zondag en maandag tussen 5.30 en 6.30 uur, 10.30 en 11.30 uur, 16.30 en 17.30 uur en 18.30 en 19.30 uur. Vanaf maandag echter zullen deze werkonderbrekingen worden uitgebreid naar alle dagen, precies in een week waarbij het enorm druk zal gaan worden op het tweede grote vliegveld van Spanje.

Moet je de komende weken dus gebruik maken van het Catalaanse vliegveld in Barcelona, houdt dan rekening met lange rijen wachtende mensen, vertragingen en ben op tijd, minstens 3 of 4 uur van te voren om ervoor te zorgen dat je jouw vlucht niet mist.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken